Hoe Een Laptop Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Versterker Aan Te Sluiten?
Hoe Een Laptop Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Laptop Op Een Versterker Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Laptop Op Een Versterker Aan Te Sluiten?
Video: Hoe Bluetooth-luidspreker aan te sluiten op Laptop 2024, Mei
Anonim

De luidsprekers die in de laptop zijn ingebouwd, kunnen erg luid klinken, maar de bas slecht overbrengen. Daarom is het in stationaire omstandigheden beter om de laptop op een externe versterker aan te sluiten. De aansluitmethode is afhankelijk van het versterkermodel.

Hoe een laptop op een versterker aan te sluiten?
Hoe een laptop op een versterker aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Om de kabel volgens de eerste methode te maken, neem je een stereo jackplug met een diameter van 3,5 mm en twee afgeschermde draden. Soldeer de vlechten van beide draden aan de gemeenschappelijke aansluiting van de connector. Verbind de centrale kern van een van hen met het contact dat overeenkomt met het linkerkanaal, de andere met het contact dat overeenkomt met het rechterkanaal.

Stap 2

De tweede manier is om oude koptelefoons van de speler te gebruiken. Snijd de geluidszenders ervan af en strip de uiteinden van de draden en het tin. Geleiders bedekt met een kleurloze of gele vernis komen vaak voor, een draad bedekt met blauwe of groene vernis komt overeen met het linkerkanaal en rood - met het rechterkanaal. Repareer deze kabel indien nodig.

Stap 3

Als uw versterker RCA (cinch)-ingangen heeft, gebruik dan twee geschikte pluggen. Sluit de hulzen van beide afgeschermde draden of de witte of gele draden van de koptelefoonkabel aan op de ringcontacten van de stekkers. Soldeer de middengeleider van een van de afgeschermde draden of de blauwe of groene geleider van het koptelefoonsnoer aan de pen van een van de stekkers, de middengeleider van de andere afgeschermde draad, of de rode draad van de koptelefoonkabel aan de pen van de andere stekker.

Stap 4

Als de versterker is uitgerust met een 5-pins DIN (ONTs-VG) ingangsaansluiting, hoeft slechts één van dit type stekker aan het andere uiteinde van de kabel te worden geïnstalleerd. Soldeer de gemeenschappelijke geleiders van de kabel die op een van de manieren is gemaakt op de middelste pin van de connector. Als de versterker vóór 1984 is gefabriceerd, sluit dan de geleiders die overeenkomen met de stereokanalen aan op de pinnen van de connector die zich links van het midden bevindt (gezien vanaf de soldeerzijde, draai de connector met de inkeping naar beneden en de middelste terminal omhoog). Als de versterker na 1984 is uitgebracht, soldeer dan de draden die overeenkomen met de kanalen aan de contacten rechts van de middelste.

Stap 5

Isoleer alle verbindingen en monteer connectoren.

Stap 6

Schakel de versterker spanningsloos. Sluit de kabel aan op de koptelefoonuitgang van je laptop en de versterkeringang met de slechtste gevoeligheid. Gebruik de schakelaar om deze ingang te selecteren. Als de versterker geen laaggevoelige ingangen heeft, moet u een weerstand van 10 kilo-ohm in serie schakelen met de kabelgeleiders die overeenkomen met de stereokanalen.

Stap 7

Zet het volume op zowel de computer als de versterker op het minimum. Zet nu pas de stroom naar de versterker aan.

Stap 8

Speel elk audiobestand af op uw laptop. Verhoog langzaam het volume op beide hoortoestellen totdat u een geluid hoort. Pas de verhouding tussen de volumeregelaars op de computer en de versterker zo aan dat vervorming het minst opvalt.

Aanbevolen: