De Kleur Van Koppen Wijzigen

De Kleur Van Koppen Wijzigen
De Kleur Van Koppen Wijzigen

Video: De Kleur Van Koppen Wijzigen

Video: Kleuren wijzigen 2022, September
Anonim

HTML (HyperText Markup Language) biedt zes speciale tags voor het weergeven van koppen van verschillende niveaus. Ze hebben allemaal standaardparameters (grootte en stijl van het lettertype, het aantal inspringingen van de vorige en volgende elementen, enz.). Deze opties kunnen worden overschreven met behulp van CSS-instructies (Cascading Style Sheets) en zo het uiterlijk van koppen in de tekst van een webpagina veranderen.

De kleur van koppen wijzigen
De kleur van koppen wijzigen

instructies:

Stap 1

Plaats koppen van verschillende niveaus tussen de corresponderende openings- en sluitingstags, als dat nog niet is gedaan in de broncode van de webpagina. De belangrijkste kop (eerste niveau) moet bijvoorbeeld tussen tags staan

en

:

Kop op het eerste niveau

De volgende belangrijkste subkop op het niveau moet tussen tags worden geplaatst

en

enz. Het laatste van de voorziene niveaus is het zesde -

en

Stap 2

Plaats in het kopgedeelte van de broncode (tussen de en tags) een verklaring die de browser van de bezoeker vertelt dat er een beschrijving is van de stijlen in CSS op deze plaats:

/ * CSS-instructies zullen hier zijn * /

Stap 3

Voeg tussen de stijltags voor openen en sluiten stijlbeschrijvingen toe voor de koppen van elk niveau waarvan u het uiterlijk wilt wijzigen. Als u bijvoorbeeld alleen het uiterlijk van de koppen op het eerste niveau hoeft te wijzigen, kan deze code er als volgt uitzien:

h1 {

kleur rood;

lettergrootte: 20px;

lettertype-stijl: cursief;

lettergewicht: vet;

marge-top: 30px;

marge-onder: 20px;

}

Hier geeft h1 aan dat de beschrijving tussen accolades verwijst naar de h1-tag en een "selector" wordt genoemd. De kleurparameter stelt de kleur van de tekst in, de lettergrootte-parameter is de lettergrootte, de letterstijl met de cursieve waarde is het cursieve lettertype, het lettergewicht met de vetgedrukte waarde is vet, de marge bovenaan is de bovenkant marge, en marge-onder is de ondermarge. Voeg voor koppen op het tweede niveau een soortgelijk blok toe met een h2-selector, enz.

Stap 4

Gebruik de verkorte syntaxis als er veel niveaus zijn om te beschrijven. Lettertypebeschrijvingen kunnen bijvoorbeeld in één parameter worden geplaatst, evenals beschrijvingen van inspringingsgroottes. Monster:

h1 {

kleur rood;

lettertype: vet 20px arial;

marge: 30px 0 20px 0;

}

h2 {

kleur: Oranje;

lettertype: vet 18px arial;

marge: 25px 0 15px 0;

}

In de margeparameter moeten de marges met de klok mee worden opgegeven, beginnend vanaf de bovenmarge, door een spatie (rechtsboven linksonder).

Populair per onderwerp