Hoe Koppen Op Een Printer Te Reinigen

Inhoudsopgave:

Hoe Koppen Op Een Printer Te Reinigen
Hoe Koppen Op Een Printer Te Reinigen

Video: Hoe Koppen Op Een Printer Te Reinigen

Video: Hoe Koppen Op Een Printer Te Reinigen
Video: De printkop van de HP OfficeJet 6500 printer handmatig reinigen 2024, Mei
Anonim

Voor alle soorten inkjetprinters is een veelvoorkomend probleem inktvervuiling van de printkop. Er zijn meestal twee redenen: ofwel een lange onderbreking in het gebruik van de printer en de inkt is net opgedroogd, of het gebruik van inkt van derden om geld te besparen, dat niet volledig bestand is tegen de technologie en niet de vereiste fysieke parameters biedt van de inkt.

Hoe koppen op een printer te reinigen
Hoe koppen op een printer te reinigen

Noodzakelijk

Reinigingsvloeistof, spuit, tube

instructies:

Stap 1

Elke printerfabrikant verkoopt altijd een specifiek model reinigingsvloeistof. In het geval van een onderbreking in het afdrukken met de door de fabrikant aanbevolen oorspronkelijke inkt, is het voldoende om de cartridges eenvoudig met een dergelijke reinigingsvloeistof te vullen, een tijdje te laten intrekken en vervolgens een tijdje af te drukken met de vloeistof in plaats van inkt. In het tweede geval is deze methode mogelijk niet voldoende. Als de inkt "achtergebleven" was, wordt aanbevolen om de gaten zorgvuldig door te spoelen met een spuit gevuld met een waterige oplossing van reinigingsvloeistof. De spuit moet uit de buurt worden gehouden: zodat u in geen geval van voren of van achteren fysieke inspanningen op het hoofd doet. Als het ontwerp van de kop verwijderbare cartridges bevat, moeten zowel de kopsproeiers (dat wil zeggen de gaten waaruit de inkt op het papier stroomt) als de inlaatgaten van de kop waardoor de inkt uit de cartridge komt, worden gespoeld. De waterige oplossing van de vloeistof kan voor gebruik lichtjes worden opgewarmd.

Stap 2

Ten slotte is een radicalere manier om plastic of nylon buizen te gebruiken om ervoor te zorgen dat de reinigingsvloeistof onder druk door de kop gaat. De druk van een vloeistofkolom hangt, zoals u weet, alleen af van de hoogte en niet van de hoeveelheid vloeistof. Daarom kan met een lange buis die is aangesloten op de inlaatopeningen, die met een spuit kan worden gevuld met reinigingsvloeistof, een drukspoeling worden bereikt. Deze methode wordt alleen aanbevolen in extreme gevallen, wanneer de vraag zich op een zodanige manier voordoet dat anders het hoofd gewoon moet worden weggegooid.

Stap 3

Vergeet niet om alle onderdelen van de printer die tijdens het gebruik op de een of andere manier in contact komen met de kop, grondig te spoelen en schoon te maken. De schuimdelen in de parkeerplaats kunnen gewoon uitdrogen en moeten in dit geval ook worden bevochtigd met reinigingsvloeistof en de tijd krijgen om te weken.

Aanbevolen: