Een Foto Laten Flitsen

Inhoudsopgave:

Een Foto Laten Flitsen
Een Foto Laten Flitsen

Video: Een Foto Laten Flitsen

Video: Een Foto Laten Flitsen
Video: Basiscursus Flitsen op Locatie (promo) 2024, Mei
Anonim

Als je een animatie wilt maken, zoals een knipperende afbeelding, om de aandacht op een webpagina te trekken, kun je geld uitgeven om een gespecialiseerd programma te kopen of een shareware met beperkte functionaliteit van internet te downloaden. Maar als je Adobe Photoshop hebt, heb je al een kleine studio tot je beschikking. Voor ongecompliceerde animaties is dit de perfecte keuze.

Een foto laten flitsen
Een foto laten flitsen

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop en ga naar Bestand - Openen. Zoek de afbeelding die u wilt animeren. Een andere optie is om de afbeelding eenvoudig met de muis rechtstreeks in het programma te slepen.

Stap 2

Als je het palet Lagen niet open hebt staan, open het dan. Ga hiervoor naar het "Venster" en selecteer "Lagen" (F7).

Stap 3

Maak een lege laag. Selecteer in het bovenste balkmenu Laag en vervolgens Nieuw. Of klik op de knop links van het winkelwagenpictogram.

Stap 4

Neem het vulgereedschap (G). Selecteer zwart en klik in de afbeelding. Het beeld wordt volledig zwart. Stel vervolgens het overvloeitype in op "Overlay" en pas de dekking aan. Tegelijkertijd zal de onderste laag, waarop je de originele afbeelding hebt, door de bovenste laag heen zichtbaar zijn. Regel de dekking van de bovenste laag om de verduistering van de afbeelding aan te passen.

Je kunt nog een laag maken, maar dan met een witte vulling. Herhaal hiervoor stap 3 en 4, maar kies wit voor de vulling.

Stap 5

Nu "animeer" de knipperende afbeelding. Als uw animatiepalet niet is geopend, selecteert u Animatie in venster. Standaard bevat dit palet één huidig frame. Je moet er nog 1 of 2 maken, afhankelijk van het aantal lagen dat je hebt. Voor elke laag is er een apart frame. Klik in het animatiepalet op het pictogram links van de prullenbak aan de rechterkant. Klik er een of twee keer op.

Stap 6

Ga terug naar het eerste frame in het animatiepaneel. Ga dan naar het lagenpalet en zet alle lagen uit behalve de hele onderkant. Dit doe je door op het oogje links van de laag te klikken, waarna de laag verdwijnt.

Klik nu in het animatiepalet op het tweede frame. Ga terug naar het lagenpalet en zet de bovenste laag aan. Herhaal dit zo vaak als je knipperende animatie frames bevat.

Stap 7

Als je klaar bent, klik je op de knop Afspelen in het animatiepalet om te controleren of alles correct werkt.

Stap 8

Sla nu de afbeelding op. Selecteer Bestand en vervolgens Opslaan voor web en apparaten. Er verschijnt een venster. Selecteer het GIF-formaat in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Opslaan".

Stap 9

Let op: om een gekleurd knipperend plaatje te maken, vul je de lagen met verschillende kleuren (stap 4 en 5). Om een deel van de afbeelding te laten knipperen, selecteert u met het "Lasso" gedeelte van de afbeelding en vult u alleen deze selectie met kleur (stap 4 en 5).

Aanbevolen: