Hoe Een Foto Te Laten Bewegen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Te Laten Bewegen
Hoe Een Foto Te Laten Bewegen

Video: Hoe Een Foto Te Laten Bewegen

Video: Hoe Een Foto Te Laten Bewegen
Video: 10 Dingen die Bijna Niemand Kan! 2024, Mei
Anonim

Een manier om een statische afbeelding te laten bewegen, is door er een eenvoudige GIF-animatie van twee of drie frames van te maken. De grafische editor Photoshop zal helpen om met deze taak om te gaan.

Hoe een foto te laten bewegen
Hoe een foto te laten bewegen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad een geschikte afbeelding in een grafische editor. Als je de beweging van een voorgrondobject of een deel van dat object omgeven door een achtergrond gaat animeren, kies dan een afbeelding met een effen achtergrond. Het is raadzaam dat de vorm die zal bewegen geen schaduw werpt, anders moet u de beweging ervan afhandelen. Voor de animatie van de gezichtsuitdrukkingen van het personage maakt de achtergrond niet zoveel uit.

Stap 2

Gebruik de optie Laag dupliceren in het menu Laag en maak een kopie van de originele afbeelding. Dit wordt de basis voor het tweede frame van de animatie.

Stap 3

Kopieer naar een nieuwe laag het deel van de afbeelding dat zal bewegen. Als u complexe vormen wilt selecteren, schakelt u het gereedschap Lasso in. Veelhoekige objecten kunnen worden geselecteerd met behulp van de veelhoeklasso. Om een fragment met contrasterende contouren van de achtergrond te scheiden, is Magnetic Lasso geschikt.

Stap 4

Nadat u het gewenste fragment hebt geselecteerd, past u de optie Laag via kopiëren toe in de groep Nieuw van het menu Laag. Er wordt een nieuwe laag met een selectie gemaakt in het document.

Stap 5

Transformeer het geselecteerde object om de afbeelding voor het tweede frame te krijgen. Als de geanimeerde vorm moet worden gekanteld, gebruikt u de optie Roteren in de groep Transformeren van het menu Bewerken. Kleine details van de figuur zoals oren, poten, staarten en neuzen bij dieren kunnen worden getransformeerd met behulp van de Warp-optie uit dezelfde groep of met behulp van het filter Uitvloeien in het menu Filter.

Stap 6

Na de transformatie verscheen een deel van de originele afbeelding onder de delen die u had omgevormd. Los dit op door de extra delen met de achtergrond te bedekken. Ga hiervoor naar de laag waaruit het onderdeel is gekopieerd en schakel het gereedschap Kloonstempel in. Druk op de Alt-toets en klik op de achtergrond om de bron aan te geven waaruit de pixels worden gekopieerd. Verf over onnodige delen van de vorm.

Stap 7

Als u het deel van de vorm hebt gewijzigd dat niet in contact is met de achtergrond, maakt u de randen van het getransformeerde gebied semi-transparant, zodat de scherpe rand tussen de oorspronkelijke afbeelding en het gewijzigde deel niet opvalt. Schakel hiervoor het gereedschap Erazer in en stel de parameter Hardheid in het paneel met penseelinstellingen van dit gereedschap in op een waarde van minder dan vijftig procent. Wis de randen van het fragment met een aangepast penseel met zachte randen.

Stap 8

Voeg het getransformeerde deel samen met de kopie van de achtergrondlaag. Ga hiervoor naar de bovenste laag en gebruik de optie Omlaag samenvoegen in het menu Laag.

Stap 9

Open het animatiepalet met de optie Animatie van het menu Venster. Het eerste frame van het toekomstige bewegende beeld bestaat al in het palet. Voeg een tweede frame toe door op de pijlknop in de rechterbovenhoek van het palet te klikken en de optie Nieuw frame te kiezen in het menu dat wordt geopend. Verberg de bovenste laag van het document met de optie Lagen verbergen in de groep Laag.

Stap 10

Selecteer beide gemaakte frames en pas hun duur aan door een geschikte waarde te kiezen in het menu onder aan het palet.

Stap 11

Sla de afbeelding op met de optie Opslaan voor web van het menu Bestand in gif-indeling.

Aanbevolen: