Hoe Antivirus Uit Het Register Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Antivirus Uit Het Register Te Verwijderen
Hoe Antivirus Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Antivirus Uit Het Register Te Verwijderen

Video: Hoe Antivirus Uit Het Register Te Verwijderen
Video: How to Delete Virus from Windows Registry 2024, April
Anonim

Na het verwijderen van een antivirusprogramma blijven sommige componenten in het register van het besturingssysteem. Als je direct begint met het installeren van een nieuwe antivirus, kan er een problematische situatie ontstaan dat deze installatie wordt onderbroken. De reden hiervoor zijn hoogstwaarschijnlijk de bestanden die in het register van het besturingssysteem zijn achtergebleven na het verwijderen van het oude antivirusprogramma. Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u daarom het Windows-register volledig opschonen van onnodige bestanden.

Hoe antivirus uit het register te verwijderen
Hoe antivirus uit het register te verwijderen

Noodzakelijk

Windows-computer, Regseeker-programma

instructies:

Stap 1

Er zijn veel programma's om het register van het besturingssysteem op te schonen. Maar in de regel zijn dit multifunctionele hulpprogramma's voor computerbewaking die veel functies hebben die de gebruiker niet altijd nodig heeft. Bovendien worden deze programma's vaak betaald. Als u alleen het register moet opschonen, kunt u het kleine en handige Regseeker-programma gebruiken. Het heeft alle essentiële functies die u nodig heeft. Bovendien is het programma gratis. Download het. U hoeft Regseeker niet te installeren. Pak het gedownloade archief gewoon uit in een map die voor u geschikt is.

Stap 2

Voer het programma uit. Om het te starten in de map waar het archief is uitgepakt, moet u dubbelklikken met de rechtermuisknop op het startbestand van RegSeeker. Selecteer in het hoofdmenu van het programma de optie Clean the Registry. Vink in het venster dat verschijnt, tegenover elk van de items, het vakje aan en klik op OK. Hiermee begint het proces van het controleren van het register van het besturingssysteem, wat ongeveer vijf minuten duurt. Informatie over de scanstatus wordt onderaan in het programmavenster weergegeven.

Stap 3

Wanneer het verificatieproces is voltooid, selecteert u Alles selecteren. Er verschijnt een andere lijst, waarin ook Alles selecteren wordt geselecteerd. Met deze opdracht worden automatisch alle onnodige registercomponenten verwijderd, inclusief de onderdelen die zijn achtergebleven na het verwijderen van het antivirusprogramma. Het heeft geen zin om apart naar antiviruscomponenten te zoeken, aangezien dit enkele uren kan duren. Druk nu met de rechtermuisknop in het programmavenster en selecteer de opdracht Geselecteerd item verwijderen. Wacht tot het reinigingsproces is voltooid en sluit het programmavenster.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat het opschonen van het register van het besturingssysteem is voltooid. Er komen geen onnodige componenten meer in het register. U kunt nu uw nieuwe antivirussoftware installeren. Ook maakt het opschonen van het register het besturingssysteem stabieler en sneller.

Aanbevolen: