Rode Ogen Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Rode Ogen Maken In Photoshop
Rode Ogen Maken In Photoshop

Video: Rode Ogen Maken In Photoshop

Video: Rode Ogen Maken In Photoshop
Video: Makkelijk rode ogen weg halen?! 2024, April
Anonim

Het komt voor dat je iemand van dichterbij bekijkt en merkt dat er een soort duivelsgebeuren met hem aan de hand is: hij verwart tandenborstels, loopt rond in andermans pantoffels en, het ergste van alles, vergeet zelf de afwas te doen. Het is noodzakelijk om hem onmiddellijk aan de deugden te herinneren en terug te keren naar het kamp van de goeden. Een creatieve heroverweging van een van zijn foto's, waarop hij wordt afgebeeld naar het beeld van Lucifer, komt goed van pas.

Rode ogen maken in Photoshop
Rode ogen maken in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop CS5 (de auteur gebruikt de Russische versie) en open het vereiste bestand daarin: "Bestand"> "Openen"> selecteer de afbeelding in de browser> "Openen". De ogen zijn een element dat weinig ruimte inneemt op het menselijk gezicht, dus voor meer gemak bij het werken met ze is het beter om ze dichterbij te brengen. Selecteer hiervoor "Schaal" in de werkbalk (het vergrootglaspictogram) of druk op de sneltoets Z.

Stap 2

Richt de cursor op het oog en druk meerdere keren op de linkermuisknop om in te zoomen op de afbeelding. Een handiger manier is om de linkerknop ingedrukt te houden en vervolgens de muis naar rechts te bewegen om in te zoomen en naar links om uit te zoomen. De optimale vergroting is het oog dat het hele werkgebied van het programma beslaat.

Stap 3

Selecteer het penseel (sneltoets B) of een andere potloodvariatie. Pas de grootte van het gereedschap aan: klik in het paneel "Opties" (deze bevindt zich onder het hoofdmenu), op de knop inschakelen van het paneel Penselen, zoek daar de schuifregelaar "Grootte" en verplaats deze zodat de penseelgrootte 4- 5 pixels. Het maatvak is actief, dus u kunt het invoeren zonder de schuifregelaar te gebruiken, d.w.z. handmatig via het toetsenbord. Als je het gereedschap Penseel hebt gekozen, kies dan een handiger vorm voor het schilderen van het oog. Het is het beste als het gewoon rond is.

Stap 4

Kies de gewenste kleur: zoek onder aan de werkbalk twee vierkanten achter elkaar. Klik aan de linkerkant en in het venster dat opent, selecteer de rode kleur en klik op "OK".

Stap 5

Beweeg de cursor over het oog en begin over het centrale deel te schilderen, zonder de randen aan te raken. Kies vervolgens een penseel of potlood maat 1 of 2 en trek voorzichtig langs de randen. Klaar. Dit is natuurlijk het geval als uw idee een perfect beschaduwd oog betreft. Experimenteer gerust. Probeer er nonchalant overheen te schilderen en kijk wat er gebeurt. Probeer vervolgens een andere vorm en grootte van het penseel en kijk opnieuw, enz. Om de afbeelding op te slaan, klikt u op "Bestand"> "Opslaan als"> specificeert u de naam, het type en de locatie van het toekomstige bestand> "Opslaan".

Aanbevolen: