Hoe Herken Je Je Klaproos

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Je Klaproos
Hoe Herken Je Je Klaproos

Video: Hoe Herken Je Je Klaproos

Video: Hoe Herken Je Je Klaproos
Video: Grote Klaproos (Papaver rhoeas) 2024, Mei
Anonim

Bijna elke pc-gebruiker is tegenwoordig ook een concurrent van internet. Situaties in het leven zijn anders en soms moeten we niet alleen ons IP-adres, subnetmasker, gateway en dergelijke achterhalen, maar ook zo'n kenmerk van een netwerkkaart als het mac-adres.

MAC-adres wijzigen
MAC-adres wijzigen

instructies:

Stap 1

Laten we eerst definiëren wat een mac-adres is. Dit is grofweg het identificatienummer van de netwerkkaart, waardoor deze uniek kan worden onderscheiden van andere kaarten met een vergelijkbare architectuur. Houd er echter rekening mee dat niet alle netwerkprotocollen poppy-adressen gebruiken en dat wereldwijde uniciteit van deze adressen niet overal nodig is. Op het lokale netwerk moet het adres bijvoorbeeld uniek zijn, maar binnen internet kan het adres worden herhaald. U kunt uw Mac achterhalen met behulp van console-opdrachten.

Stap 2

De methode voor het aanroepen van de console is voor elk besturingssysteem anders. Voor Windows Xp is dit "Start" - "Run" - "cmd", voor Linux OS gebruikt u meestal de sneltoetsen Ctrl + Alt + F1 of Ctrl + Alt + F2, enz. (tot Ctrl + Alt + F6).

Stap 3

Om de netwerkinterface toe te passen.

Voor Linux moet je op de opdrachtregel de volgende code typen - ifconfig -a | grep HWaddr.

Stap 4

Mac OS X - ifconfig, of in Systeemvoorkeuren> Netwerk> selecteer verbinding> Geavanceerd> Ethernet> Ethernet-ID.

Stap 5

Er is een mening dat het poppy-adres hardgecodeerd is in de circuits van de netwerkkaart en op geen enkele manier programmatisch kan worden gewijzigd. Deze verklaring is slechts gedeeltelijk waar, aangezien het wordt alleen uitgevoerd voor systemen met verhoogde eisen voor het beveiligingsniveau, bijvoorbeeld voor telecommunicatie.

Stap 6

In andere gevallen kan dit adres eenvoudig programmatisch worden gewijzigd. Dit is mogelijk omdat de waarde die via de driver wordt opgegeven belangrijker is dan de waarde die op het bord is aangesloten.

Stap 7

Ga als volgt te werk om het mac-adres in Windows te wijzigen.

Ga naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Netwerkverbindingen" - selecteer de gewenste verbinding - klik met de rechtermuisknop - "Eigenschappen" - "Configureren" - tabblad "Geavanceerd".

In de lijst met eigenschappen zoeken we naar de parameter Network Address.

Voer in het verschenen veld "Waarde" de gewenste waarde in.

Stap 8

Het geïnstalleerde adres kan worden gecontroleerd met het commando ipconfig / all.

Stap 9

In Linux wordt het mac-adres gewijzigd door de volgende opdracht van de rootgebruiker:

# ifconfig ethN hw ether

waarbij ethN de naam is van de netwerkinterface.

Aanbevolen: