Hoe Kies Je Een Processor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Processor?
Hoe Kies Je Een Processor?

Video: Hoe Kies Je Een Processor?

Video: Hoe Kies Je Een Processor?
Video: Hoe Kies je de BESTE Processor? Intel vs AMD Processor Benchmarks - PC Detective #1 2024, Mei
Anonim

Een processor is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. De primaire taak van de processor is het uitvoeren van opdrachten van programma's. Tegenwoordig zijn Intel en Amd de meest populaire processorfabrikanten. Voordat u koopt, moet u beslissen over het doel van het gebruik van de processors. Bouw je bijvoorbeeld een gamecomputer, dan heb je de krachtigste processor nodig en heb je een computer voor op kantoor nodig, dan is een single-core processor met een frequentie van ongeveer 2 GHz voldoende. Om de juiste aankoop te doen, moet u de basiskenmerken kennen.

Hoe kies je een processor?
Hoe kies je een processor?

instructies:

Stap 1

Klok frequentie. Een klok is één bewerking. De meeteenheid voor deze parameter is GHz (gigahertz). 2,21 GHz betekent bijvoorbeeld dat uw processor 2 miljard 216 miljoen bewerkingen in één seconde uitvoert. Deze parameter is de belangrijkste, dus u moet er speciale aandacht aan besteden.

Stap 2

Aantal kernen. Tegenwoordig wint deze eigenschap steeds meer aan populariteit. Het aantal cores geeft aan hoeveel programma's de computer tegelijkertijd kan draaien. Als je een computer nodig hebt voor nieuwe games of videoverwerking, kies dan voor de processor met het maximale aantal cores.

Stap 3

Frequentie van de processorbus. Deze parameter laat zien hoe snel informatie van en naar de processor wordt overgebracht. Daarom, hoe meer hoe beter. De meeteenheid wordt ook beschouwd als GHz.

Stap 4

Processor-cache. De processorcache is een geheugenblok dat zich op de processorkern bevindt. Het verbetert de computerprestaties aanzienlijk omdat de verwerkingssnelheid van informatie uit de cache sneller is dan uit het RAM. Er zijn drie cacheniveaus:

Het eerste niveau (L1): het is het snelst, maar de grootte is 128 kb.

Het tweede niveau (L2): het is langzamer dan het eerste, maar groter in volume (de grootte kan variëren van 128 tot 12288 kb.)

Het derde niveau (L3): het langzaamste, maar heeft het maximale volume.

Stap 5

Warmteafvoer van de processor. Deze eigenschap geeft de mate van verwarming van de processor aan. De warmteafvoer van een processor wordt gemeten in watt en varieert van 10 tot 165 watt.

Stap 6

Technologische ondersteuning is een reeks aanvullende opdrachten die zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren. Als voorbeeld SSE4. Het presenteert een verzameling van 54 speciale opdrachten die zijn ontworpen om de prestaties van uw computer te verbeteren bij het werken met video, games en 3D-modelleringstaken.

Aanbevolen: