Hoe Kies Je Een Goede Processor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Processor?
Hoe Kies Je Een Goede Processor?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Processor?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Processor?
Video: Hoe Kies je de BESTE Processor? Intel vs AMD Processor Benchmarks - PC Detective #1 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een personal computer of laptop moet je allereerst letten op de processor. Hij is tenslotte degene die de werking van het hele systeem controleert. Daarom moet elke computerbezitter verschillende principes kennen die zullen helpen bij het kiezen van de juiste processor.

Hoe kies je een goede processor?
Hoe kies je een goede processor?

Het is nodig

  • - kenmerken van uw computer of laptop;
  • - oude processor;
  • - processorcatalogus.

instructies:

Stap 1

Bepaal hoeveel geld u bereid bent te besteden aan het kopen van een processor. Vanaf dit punt moet je vanaf het begin beginnen. Verwerkers zijn, net als veel andere producten, onderverdeeld in prijscategorieën. Er wordt een regelmaat gevonden - hoe duurder de processor, hoe productiever deze is, dat wil zeggen krachtiger. Het kopen van een dure optie is echter niet altijd de juiste keuze. Een voorbeeld is de situatie waarin een persoon een krachtige computer koopt om met tekstbestanden te werken. Teksteditors stellen zeer lage eisen aan computerprestaties, dus het is uiterst ongepast om voor dergelijke doeleinden een dure processor aan te schaffen, omdat je met zijn analoge uit de middelste prijscategorie helemaal rond kunt komen.

Stap 2

Vergeet niet om aandacht te besteden aan de rest van het systeem. Een krachtige processor vereist een goede koeling en een flinke hoeveelheid RAM. Anders wordt uw computer genadeloos trager, zelfs als u de eenvoudigste en lichtste programma's uitvoert. Alle systeemcomponenten moeten op elkaar aansluiten.

Stap 3

Als u de processor in een laptop of pc moet vervangen, zoek dan uit welk model in uw gadget is geïnstalleerd. De gemakkelijkste uitweg is om naar een computerwinkel te gaan met een oude processor en dezelfde te kopen. Maar dit is misschien niet praktisch. Computertechnologieën ontwikkelen zich snel en worden voortdurend verbeterd, dus zelfs na zes maanden of een jaar wordt het model van uw oude processor uit de verkoop gehaald.

Stap 4

Selecteer een vergelijkbaar processormodel dat geschikt is voor installatie in uw computer. Let op de kloksnelheid. Koop geen processor die veel krachtiger is dan zijn voorganger. Het is ook niet aan te raden om een dual-core processor te kopen ter vervanging van een single-core processor zonder wijzigingen aan het systeemontwerp aan te brengen. Informeer bij aankoop de verkoopmedewerker over de configuratie van de laptop of pc waarvoor u de processor kiest. Een specialist helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Stap 5

Denk aan het doel waarvoor u een computer koopt. Als je het als typemachine nodig hebt, dan is een goedkope single-coreprocessor voldoende. Ga je met geluids- of videobestanden aan de slag, dan heb je aan één core niet genoeg. Tegenwoordig worden quad-core processors veel gebruikt. Ze hebben een hoge kloksnelheid waardoor u met zeer resource-intensieve applicaties kunt werken. Houd er echter rekening mee dat u alleen het maximale uit uw processor kunt halen als alle componenten in uw systeem harmonieus op elkaar zijn afgestemd. Als je een krachtige processor installeert in een systeem met een zwakke videokaart, zul je niet volledig kunnen werken aan het maken van een professionele video.

Aanbevolen: