Een Voedingsadapter Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Voedingsadapter Kiezen
Een Voedingsadapter Kiezen

Video: Een Voedingsadapter Kiezen

Video: Een Voedingsadapter Kiezen
Video: Waar kunt u op letten bij de aanschaf van een dakkoffer 2024, Mei
Anonim

Een adapter of voeding is een apparaat voor het genereren van de benodigde spanning uit een elektrisch netwerk of andere stroombronnen. Het wordt gebruikt om een laptop, netbook, telefoon, enz. In de regel zijn alle apparaten uitgerust met adapters, maar er zijn situaties waarin het noodzakelijk wordt om een nieuw apparaat aan te schaffen.

Een voedingsadapter kiezen
Een voedingsadapter kiezen

instructies:

Stap 1

Verzamel informatie over verschillende merken en modellen stroomadapters, vooral voor universele eenheden. Op internet is het mogelijk om recensies van consumenten te lezen en te overleggen met managers van gespecialiseerde online winkels.

Stap 2

Let bij het kiezen van een adapter op de belangrijkste kenmerken: stroomsterkte en uitgangsspanning. Voedingen hebben meestal een uitgangsspanning van 15-20 V. Een spreiding van 1-2 V met een apparaat is toegestaan, maar niet meer. Bij grote spanningsschommelingen kunnen de voeding en het apparaat onbruikbaar worden. Een zwakke adapter beschadigt je laptop of netbook niet, maar brandt vanzelf op. Kies daarom de beste optie.

Stap 3

Als u besluit te kiezen voor een universele voeding, houd er dan rekening mee dat sommige apparaatfabrikanten beveiligingssystemen in hun producten inbouwen. Het staat hen niet toe om met andere dan de originele adapters te werken. Deze fabrikanten zijn onder meer Dell, HP en IBM. Bestudeer goed het merk van je apparaat en kies de voeding die daarvoor geschikt is.

Stap 4

Let op de connector, anders wordt de adapter een nutteloze aankoop. Feit is dat apparaten van hetzelfde merk soms verschillende connectoren hebben. Raadpleeg uw dealer of winkelmanager als u niet zeker weet hoe u de connector kunt identificeren. Vertel hem het merk en model van het apparaat, en hij zal je helpen bij het maken van de juiste keuze van de stroomadapter.

Stap 5

Controleer de polariteit van de spanning, die moet overeenkomen met het draagbare apparaat en de voedingsadapter. Als u alle technische componenten van de voedingsadapter kent, kunt u erachter komen welke computerwinkels het model verkopen dat u nodig hebt. U kunt de voeding ook in de online winkel bestellen.

Aanbevolen: