Hoe Maak Je Een Snelkoppeling

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Snelkoppeling
Hoe Maak Je Een Snelkoppeling

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling
Video: Hoe maak ik een snelkoppeling 2024, Mei
Anonim

Een snelkoppeling is een snelkoppelingspictogram voor een programma of bestand op uw computer. In tegenstelling tot een uitvoerbaar bestand bevat een snelkoppeling alleen een afbeelding (pictogram), een naam en een koppeling naar het startbestand. Meestal worden snelkoppelingen gemaakt voor het gemak, bijvoorbeeld op het bureaublad, zodat u niet elke keer naar een map zoekt met een vaak gestart programma.

Hoe maak je een snelkoppeling
Hoe maak je een snelkoppeling

instructies:

Stap 1

Om ergens op uw pc een snelkoppeling te maken, bijvoorbeeld op het bureaublad, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Nieuw" in het contextmenu en vervolgens "Snelkoppeling".

Stap 2

In het venster dat verschijnt, moet u het adres invoeren waar het uitvoerbare bestand van uw programma zich bevindt, met andere woorden, u moet weten in welke map het programma is geïnstalleerd waartoe u via de snelkoppeling snel toegang wilt krijgen. Meestal worden programma's geïnstalleerd in de map "C: / Program Files". Het uitvoerbare bestand van de Internet Explorer-browser bevindt zich bijvoorbeeld in het pad "C: / Program Files / Internet Explorer / iexplore.exe". uitvoerbare bestanden hebben meestal altijd de extensie ".exe".

U kunt het adres handmatig invoeren of door de optie "Bladeren …" te selecteren, waarmee Windows Verkenner wordt geopend om gemakkelijker naar het gewenste bestand te kunnen zoeken. Zodra het startbestand voor de snelkoppeling is gevonden, klikt u op Volgende.

Stap 3

De volgende stap is de naam van de snelkoppeling. Voer de gewenste naam in, bijvoorbeeld "Game", en klik op de knop "Gereed". De snelkoppeling verschijnt op het bureaublad. Merk op dat de snelkoppeling verschilt van het echte bestand doordat een pijlvormig pictogram zich in de linkerbenedenhoek van het pictogram bevindt.

Aanbevolen: