Hoe Maak Je Een Snelkoppeling "Deze Computer"

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Snelkoppeling "Deze Computer"
Hoe Maak Je Een Snelkoppeling "Deze Computer"

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling "Deze Computer"

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling
Video: Hoe programmeer je een computer prank in CMD | BATCH-file #1 2024, Mei
Anonim

De snelkoppeling Deze computer is standaard aanwezig op het Windows-bureaublad. Het contextmenu bevat koppelingen om belangrijke systeemcomponenten te starten - register-editor, apparaatbeheer, installatiewizard, verkenner, enz. Als de weergave van deze snelkoppeling op uw systeem is uitgeschakeld, kunt u deze inschakelen in de OS-instellingen of een kopie van de snelkoppeling maken.

Een snelkoppeling maken
Een snelkoppeling maken

instructies:

Stap 1

Minimaliseer of sluit alle programmavensters om toegang te krijgen tot vrije bureaubladruimte.

Stap 2

Open Windows Verkenner. Om dit te doen, drukt u gewoon op de toetsencombinatie WIN + E, maar u kunt Explorer ook starten via de knop "Start" door naar het gedeelte "Programma's" te gaan en de regel "Verkenner" te selecteren.

Stap 3

Klik op het item "Bureaublad" in het linkerdeelvenster van Verkenner, zoek het pictogram "Deze computer" en sleep het met de muis naar de ruimte op het bureaublad, vrij van snelkoppelingen. In dit geval maakt het niet uit of u de snelkoppeling met de linker- of rechtermuisknop sleept, in ieder geval wordt een snelkoppeling voor dit softwareonderdeel van het besturingssysteem op het bureaublad gemaakt.

Stap 4

Een andere manier om de ontbrekende snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te herstellen, is door de weergave ervan in de OS-instellingen in te schakelen. Om dit te doen, klikt u in Windows XP met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Bureaublad", zoek de knop "Bureaublad aanpassen" helemaal onderaan en klik erop. Dit opent het venster "Desktop Elements".

Stap 6

Dit venster opent anders in Windows Vista. Eerst moet u het Configuratiescherm starten door het juiste item in het menu op de knop "Start" te selecteren. Vervolgens moet u op de pagina "Ontwerp en personalisatie" op de link "Personalisatie" klikken en in het geopende venster de regel "Bureaubladpictogrammen wijzigen" selecteren.

Stap 7

In Windows 7 is de manier om hetzelfde venster te openen ook iets anders - na het starten van het Configuratiescherm door het juiste item in het menu op de knop "Start" te selecteren, kunt u het woord "personalisatie" in het zoekveld invoeren. Klik in de zoekresultaten op de link "Personalisatie" en klik in het geopende venster op de regel "Bureaubladpictogrammen wijzigen".

Stap 8

Nadat u het venster "Desktop Elements" in een van de beschreven besturingssystemen hebt geopend, moet u een vinkje plaatsen in het selectievakje naast het opschrift "Deze computer" bovenaan het tabblad "Algemeen" en op "OK" klikken.

Aanbevolen: