Hoe Maak Je Een Snelkoppeling Naar Het Programma

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Snelkoppeling Naar Het Programma
Hoe Maak Je Een Snelkoppeling Naar Het Programma

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling Naar Het Programma

Video: Hoe Maak Je Een Snelkoppeling Naar Het Programma
Video: Een snelkoppeling maken en andere handige weetjes over de snelkoppeling 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk heeft elke pc-gebruiker zijn eigen set programma's die hij elke dag gebruikt. Maar als je elke dag dezelfde labels ziet, is er een wens om op zijn minst wat variatie toe te voegen. Maar wat als de kant-en-klare iconen niet bij je passen? Teken het pictogram zelf! Het zal niet veel van uw tijd kosten.

Hoe maak je een snelkoppeling naar het programma
Hoe maak je een snelkoppeling naar het programma

instructies:

Stap 1

Om je eigen snelkoppeling te maken, is het helemaal niet nodig om dergelijke multifunctionele pakketten voor het werken met afbeeldingen als Photoshop of het gratis GIMP te installeren, hoewel dit in principe ook niet moeilijk is. Een meer redelijke oplossing zou zijn om zeer gespecialiseerde programma's te gebruiken voor het maken van pictogrammen.

Stap 2

Download zelf het programma "Icon Studio". Installeer het op uw computer. Na de installatie, bij de eerste start, ziet u een waarschuwing dat dit programma slechts 30 dagen gratis wordt gebruikt. Het is echter niet nodig om meteen een registratiesleutel aan te schaffen. Nadat de proefperiode is verstreken, verwijdert u uw programma en downloadt u het opnieuw, na installatie krijgt u nog 1 maand gratis gebruik.

Stap 3

Selecteer de instellingen die u nodig hebt wanneer u het programma voor het eerst start, gewoon door op de knop "OK" te klikken. U moet zich echter alleen concentreren op het laatste dialoogvenster, waar u wordt gevraagd om de afmeting van de toekomstige afbeelding en het kleurenschema te selecteren. Nadat u deze instellingen hebt geselecteerd, komt u in het venster om direct een nieuwe afbeelding te maken.

Stap 4

Selecteer de menu-items "Bestand" - "Opslaan" na het maken van het pictogram en sla het bestand op de gewenste locatie op.

Stap 5

Ga naar het bureaubladgebied en selecteer de snelkoppeling die u wilt vervangen door uw eigen snelkoppeling. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling om het contextmenu te openen. Gebruik in het menu het item "Eigenschappen" (de laatste in de lijst). U ziet een venster voor het bewerken van de parameters van het geselecteerde pictogram.

Stap 6

Klik op de knop Pictogram wijzigen op het tabblad Snelkoppeling (dit tabblad wordt standaard geopend).

Stap 7

Selecteer het snelkoppelingsbestand in het venster dat verschijnt door op de knop "Bladeren" te klikken. Nadat het pictogram is geladen, verschijnt het in de lijst met beschikbare snelkoppelingen. Selecteer het en klik op OK, dan zult u merken dat het eerste venster met snelkoppelingsinstellingen het pictogram zal weergeven dat u hebt gemaakt.

Aanbevolen: