Hoe Maak Je Een Database?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Database?
Hoe Maak Je Een Database?

Video: Hoe Maak Je Een Database?

Video: Hoe Maak Je Een Database?
Video: Een database maken in Excel 2024, April
Anonim

De database is ontworpen om informatie op te slaan. Hiervoor worden tabellen gemaakt waarin alles gegroepeerd is op items. De database helpt u bij het maken van rapporten, het opslaan van informatie en vooral bij het maken van spreadsheets. Op dit moment hebben gebruikers van personal computers vaak vragen die te maken hebben met het maken van databases.

Hoe maak je een database?
Hoe maak je een database?

Het is nodig

Personal computer, Microsoft Excel en Microsoft Access

instructies:

Stap 1

Om een database aan te maken heeft u een speciaal kantoorprogramma Access nodig. Start het vanuit het "Start" -paneel.

Stap 2

Maak een nieuw document. Om dit te doen, selecteert u op de "Toolbar" "Nieuwe database". Geef het een naam en sla het op. Dan kun je direct beginnen met het maken van de tabel zelf. Selecteer voor tabellen Tabel maken met ontwerpmodus. U kunt ook een andere modus kiezen: "Maak een tabel met behulp van de wizard" of "Maak een tabel door gegevens in te voeren".

Stap 3

Je ziet een tabel. Het zal uit verschillende velden bestaan, bijvoorbeeld "Veldnaam", "Gegevenstype", "Beschrijving". Vul naar wens in en sla op. U kunt van de ene cel naar de andere gaan met de "Tab"-toets. De breedte van de kolommen wordt aangepast door de randen te verslepen.

Stap 4

U kunt een kruistabelkoppeling maken. Dit gebeurt in een speciaal venster "Gegevensschema". Klik op het "Toolbar" item "Service", dan de kolom "Data Scheme". Het dialoogvenster Tabel toevoegen verschijnt. Klik op "Toevoegen" en zoek de naam van uw tafel. Druk op de "Shift"-toets en selecteer verschillende velden die u nodig hebt. Sleep ze vervolgens naar de lijst en laat ze los. Het venster Koppelingen bewerken zou moeten openen Selecteer de velden die u nodig hebt.

Stap 5

Er wordt ook een spreadsheetdatabase gemaakt in Microsoft Excel. Start dit programma om te beginnen. Klik op Begin. Zoek "Programma's" en selecteer Microsoft Excel. Heel vaak worden tabellen opgeslagen in een werkmap. Om het te maken, ga naar "Bestand" en "Maken". Dubbelklik op de snelkoppeling naar het werkblad. Dit geeft het document een naam. Klik op "Bestand" en selecteer "Opslaan als". Voer in de huidige cellen titels en gegevens in. Sla het document op als de database gereed is. Om een cel actueel te laten worden, moet u erop dubbelklikken met de muis. Elke kolom in de tabel moet zijn eigen naam hebben.

Aanbevolen: