Hoe Maak Je Een Database In Access

Hoe Maak Je Een Database In Access
Hoe Maak Je Een Database In Access

Video: Hoe Maak Je Een Database In Access

Video: Een database maken in Excel 2022, September
Anonim

MS Access is heel gemakkelijk te gebruiken omdat het een eenvoudige gebruikersinterface heeft. Het is ook mogelijk om niet alleen belangrijke informatie op te slaan, maar ook om gegevens te verwerken, waaronder het maken van formulieren, rapporten en verschillende diagrammen.

Hoe maak je een database in Access
Hoe maak je een database in Access

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - MS Access-programma.

instructies:

Stap 1

Start het Access-programma en klik via het menu in het tabblad "Bestand" op "Nieuw". Selecteer vervolgens "Database" en klik op OK. Er verschijnt een venster waarin u de naam van de database moet opgeven of akkoord moet gaan met de voorgestelde db1, en u moet ook de locatie selecteren voor het opslaan van de database.

Stap 2

Na het maken van de basis verschijnt een venster met functies voor verder werk. Aan de linkerkant is een kolom met een lijst met secties. Het item "Tabellen" moet standaard worden geselecteerd. Rechts van de kolom staat een lijst met opties voor het maken van databasetabellen: "Een tabel maken in ontwerpmodus", "Een tabel maken met de wizard", "Een tabel maken door gegevens in te voeren".

Stap 3

Klik op "Create Table in Design Mode" om een ​​nieuwe tabel in de database aan te maken. Er verschijnt een nieuw venster op het scherm met bovenaan een raster voor het invoeren van tabelparameters: velden, veldtype en beschrijving. De eigenschappen van elk nieuw veld verschijnen onderaan het venster.

Stap 4

Maak een tabel met vier velden:

1. Coderen. Het veldtype is numeriek.

2. Achternaam. Het veldtype is tekst.

3. Naam. Veldtype - tekst

4. Telefoon. Het veldtype is tekst.

Markeer het eerste veld en klik met de rechtermuisknop en selecteer Sleutelveld. Sluit de gemaakte tabel en sla deze op onder een naam die voor u geschikt is, bijvoorbeeld "Agent". Open de gemaakte tabel en voer de gegevens van de twee agenten in.

Stap 5

Maak nog een tabel met drie velden:

1. Positie. Het veldtype is tekst.

2. Lonen. Het veldtype is monetair.

Sluit en sla de gemaakte tabel op met een naam zoals "Werknemer". Open de gemaakte tabel en voer gegevens in voor twee medewerkers.

Stap 6

Klik op het tabblad "Queries" en vervolgens op "Query maken in ontwerpmodus". Er wordt een venster geopend met een lijst met tabellen die in het programma zijn gemaakt. Selecteer beide tabellen die al zijn gemaakt. Selecteer onderaan het aanvraagformulier, in de eerste kolom, het veld "Werknemer. Achternaam", en in de tweede kolom - "Organisatie. Positie". Sluit het aanvraagformulier voor de titel van de werknemer en sla het op. Als u deze zoekopdracht opent, ziet u slechts twee kolommen "Achternaam" en "Titel". Alleen de informatie die van belang is, wordt hier weergegeven, welke functie een bepaalde medewerker heeft.

Stap 7

Voor het gemak van het invullen van de database, klikt u op het tabblad "Formulier" en vervolgens op "Een formulier maken met behulp van de wizard". Selecteer in het geopende venster de tabel "Agent" en verplaats vervolgens in het venster "Beschikbare velden" met behulp van de pijlknop de velden "Achternaam", "Voornaam", "Telefoon" naar de "Geselecteerde velden" raam. Klik op de knop Volgende en kies een handig formulierformaat, bijvoorbeeld Lint. Klik op Volgende en selecteer de gewenste stijl, bijvoorbeeld Standaard. Klik op de knop Volgende en noem het formulier Agent. Klik op de knop Voltooien. Er verschijnt een formulier met twee velden, die al informatie over twee agenten bevatten. Hieronder is een leeg veld waar u informatie over de derde agent kunt invoeren, enzovoort.

Stap 8

Selecteer in het databasevenster "Rapporten" en klik op het tabblad "Een rapport maken met de wizard". Selecteer in het geopende venster de aanvraag "Werknemerpositie". Sleep vanuit het linkervenster "Achternaam" en "Positie" naar de rechtervelden, klik op de knop "Volgende" en vervolgens op de knop "Voltooien". Op het scherm verschijnt een meldingsformulier met informatie van de geselecteerde aanvraag. De rapportfunctie maakt het mogelijk om de gewenste informatie uit de database te selecteren voor een gemakkelijkere waarneming. Ook kunnen rapporten worden afgedrukt.

Stap 9

Met macro's kunt u acties op databaseobjecten automatiseren. Klik op het tabblad "Macro's" en vervolgens op de knop "Maken". Het ontwerpvenster wordt geopend.Selecteer in de vervolgkeuzelijst de OpenRequest-macro en selecteer vervolgens de naam van de aanvraag, Werknemerstitel. Sluit het venster en sla de gemaakte macro op. Dubbelklik op de aangemaakte macro en het verzoek "Werknemerpositie" wordt geopend.

Populair per onderwerp