Wat Is Een Router?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Router?
Wat Is Een Router?

Video: Wat Is Een Router?

Video: Wat Is Een Router?
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

Een router is een van de apparaten die is ontworpen om een computernetwerk op te bouwen en de stabiele werking ervan te garanderen. Een router vertaalt datapakketten tussen verschillende netwerkelementen, geleid door bepaalde regels en parameters.

Wat is een router?
Wat is een router?

instructies:

Stap 1

Alle routers zijn onderverdeeld in hardware en software. Hardwarerouters zijn afzonderlijke apparaten die zijn ontworpen om communicatie tussen segmenten van een computernetwerk te bieden. Softwarerouters zijn computers waarop speciale software is geïnstalleerd die zorgt voor netwerkroutering. Routers werken met de derde laag van het OSI-model, terwijl switches en hubs met de tweede laag werken.

Stap 2

Meestal werkt een router door een route te definiëren die is gecodeerd in pakketgegevens van een computer of ander apparaat. Dit schema voorkomt het verzenden van "valse" gegevens naar netwerkcomputers, waardoor de belasting van het computernetwerk en zijn elementen aanzienlijk wordt verminderd.

Stap 3

Moderne hardwarerouters worden gebouwd met propriëtaire software. Dit verbetert de prestaties van het apparaat en stelt u in staat snel toegang te krijgen tot de instellingen en deze te wijzigen. De routeringstabel is verantwoordelijk voor het pakketdistributieschema. Meestal worden twee hoofdmethoden gebruikt om het samen te stellen: statisch en dynamisch. Het eerste type omvat routes die niet veranderen in de tijd of veranderen op een bepaald vooraf bepaald moment. Deze methode kost veel tijd omdat de statische routetabel moet worden vervangen wanneer de netwerkkaart verandert.

Stap 4

De dynamische routeringstabel verwerkt automatisch de ontvangen pakketten en stuurt ze naar het juiste adres, geleid door bepaalde regels. Het gebruik ervan maakt het gemakkelijk om de structuur van het netwerk te wijzigen zonder de router opnieuw te hoeven configureren.

Stap 5

Moderne routers kunnen zorgen voor communicatie tussen bekabeld en draadloos LAN, door ze met elkaar te verbinden. Tegelijkertijd hebben alle apparaten toegang tot internetbronnen via een enkel extern IP-adres.

Aanbevolen: