Een Externe Server Maken

Inhoudsopgave:

Een Externe Server Maken
Een Externe Server Maken

Video: Een Externe Server Maken

Video: Een Externe Server Maken
Video: Een (home) server maken #1 2024, Mei
Anonim

Om een externe server te maken, moet u eerst het besturingssysteem en de firewall-instellingen wijzigen, zodat u poortverzoeken kunt gebruiken die betrokken zijn bij het werk van de externe server.

Een externe server maken
Een externe server maken

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu Start-knop en selecteer Uitvoeren. Als u een externe server wilt maken, moet u externe verbindingen zo configureren dat ze zijn toegestaan en vastgelegd in de rapportserverdatabase. Typ het volgende op de opdrachtregel: Microsoft SQL Server 2008 R2.

Stap 2

Open het tabblad "Configuratiehulpmiddelen" in het venster dat verschijnt. Ga daarin naar de sectie "SQL Server Configuration Manager". Zoek vervolgens het knooppunt "SQL Server Network Configuration". Vouw het uit door te dubbelklikken met de linkermuisknop.

Stap 3

Selecteer "Protocols" om een externe server te maken. Schakel daarin het TCP / IP-protocol in. Start de SQL Server-services opnieuw om de geconfigureerde instellingen van kracht te laten worden. Ga naar het "Start"-knopmenu. Nu moet u extern beheer inschakelen in uw systeemfirewall.

Stap 4

Selecteer Uitvoeren. Voer het volgende in op de opdrachtregel: netsh.exe firewall set service type = REMOTEADMIN mode = Enable scope = ALL en druk op Enter. Ga opnieuw naar het menu Start-knop.

Stap 5

Selecteer "Configuratiescherm". Deze keer moet u DCOM-machtigingen configureren voor externe toegang tot WMI-hulpprogramma's. Dubbelklik op het item "Beheer". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Componentservices".

Stap 6

Zoek het knooppunt "Computers", vouw het uit en selecteer "Deze computer". Zoek in het item "Acties" het tabblad "Eigenschappen". Om een externe server te configureren, selecteert u COM-beveiliging en klikt u vervolgens op de knop Beperkingen bewerken in het gedeelte Start- en activeringsmachtigingen.

Stap 7

Voer uw gebruikersnaam in en klik op OK. Vouw Gebruikers- of groepsmachtigingen uit. Vink de vakjes aan naast Activering op afstand en Toegang op afstand. Klik op de OK-knop. Wijzig vervolgens de instellingen van de WMI-server. Ga terug naar het item "Computerbeheer" in het gedeelte "Administratieve hulpmiddelen".

Stap 8

Open het tabblad Beveiliging. Vouw de mappen die zich daar bevinden uit, markeer vervolgens de map Beheerder en klik nogmaals op de knop Beveiliging. Activeer de items: "Account inschakelen", "Op afstand inschakelen", "Beveiliging lezen". Klik op de OK-knop.

Aanbevolen: