Hoe RAM Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Vergroten
Hoe RAM Te Vergroten

Video: Hoe RAM Te Vergroten

Video: Hoe RAM Te Vergroten
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory is een constant bijgewerkt computergeheugen dat, in tegenstelling tot permanent geheugen (harde schijf), instructies en gegevens opslaat die de processor nodig heeft om de huidige bewerkingen uit te voeren. Het random access memory van een pc of laptop wordt random access memory (RAM) genoemd en is een module of chip die in een speciaal slot op het moederbord wordt gestoken.

Het uiterlijk van de RAM-module
Het uiterlijk van de RAM-module

Het is nodig

Om het RAM-geheugen op een virtuele manier te vergroten, moet u weten hoe u op een fysieke manier met een computer moet werken - nieuwe RAM-modules uit een computerwinkel

instructies:

Stap 1

Dus hoe vergroot je het RAM-geheugen op je computer? Conventioneel zijn er twee manieren om RAM te vergroten - virtueel en fysiek.

De virtuele manier om RAM te vergroten, is dat u, om het uit te breiden, het geheugen van onnodige processen moet wissen. Om het niveau van RAM-gebruik te zien, belt u de taakbeheerder met de sneltoets CTRL + ALT + DEL en ziet u hoeveel megabytes geheugen elk lopend proces in beslag neemt. De uitweg ligt voor de hand: als u de belasting van het RAM-geheugen wilt verminderen en daardoor het RAM-geheugen op een virtuele manier wilt vergroten, schakelt u alle visuele effecten uit en vergroot u het wisselbestand ("Systeemeigenschappen", sectie "Prestaties"), verwijdert u de wallpaper van de desktop, evenals "widgets »En onnodige programma's die autorun gebruiken.

Stap 2

De fysieke manier om RAM te vergroten, is door een of meer RAM-modules te installeren, of om een module te vervangen van een zwakke naar een krachtigere en omvangrijkere. Als u de behuizing van de systeemeenheid opent, ziet u vier slots voor RAM op het moederbord. Meestal zijn dit DDR, DDR II, DDR III, DDR 333, SDRAM, SRAM, PC3200 en andere. Via het BIOS kunt u de RAM-versie en -frequentie achterhalen (bijvoorbeeld 1066 MHz). Om deze gegevens te achterhalen, moet u het BIOS bellen wanneer u de computer opstart terwijl u de DEL-toets ingedrukt houdt. Nadat u de kenmerken van de module hebt geleerd, kunt u veilig een nieuwe module van dezelfde grootte kopen in een computerwinkel en deze in een vrije sleuf of een module met een groter volume plaatsen, waarbij u het oude RAM-geheugen vervangt.

Eigenaren van laptops zullen het moeilijker hebben - als u geen expert bent, is het beter om de service om hulp te vragen bij het vergroten van het RAM-geheugen.

Aanbevolen: