Hoe Installeer Ik Windows 7 64 Bit

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows 7 64 Bit
Hoe Installeer Ik Windows 7 64 Bit

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 64 Bit

Video: Hoe Installeer Ik Windows 7 64 Bit
Video: Hoe installeer je een Brother HL-1030 Windows Laser Printer in Windows 7 32/64 bit 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste verschil tussen de 64-bits en 32-bits versie van Windows 7 is de mogelijkheid om meer geheugen te gebruiken. Dit versnelt het werken met grote bestanden aanzienlijk en verbetert ook de prestaties wanneer meerdere applicaties tegelijkertijd worden uitgevoerd en er vaak tussen wordt geschakeld. Veel moderne games hebben minimaal 6-8 GB RAM nodig, terwijl het werken met 3D-graphics of videobewerking ongeveer 16 GB geheugen vereist.

U kunt het besturingssysteem zelf installeren
U kunt het besturingssysteem zelf installeren

Systeemvereisten en voorbereiding voor het installeren van WINDOWS 7 64 bit

Om een 64-bits versie van Windows 7 op een computer te installeren, hebt u het volgende nodig:

- x64 processor met een kloksnelheid van minimaal 1 GHz

- minimaal 2 GB RAM (Random Access Memory)

- minimaal 20 GB vrije ruimte op de harde schijf

- DirectX 9 grafisch apparaat met WDDM-stuurprogramma 1.0 of hoger

- alle componenten van uw computer of laptop moeten dit type besturingssysteem ondersteunen.

Voor een comfortabele bediening moeten de minimale uitrustingseisen minimaal worden verdubbeld. En als het systeem minder dan 4 GB RAM heeft, heeft de installatie van Windows 7 64 bit geen zin.

Om te zien of het mogelijk is om Windows 7 64 bit op uw computer te installeren, opent u het Configuratiescherm en selecteert u het tabblad Productiviteitstellers en -hulpmiddelen. Klik in het geopende venster op het item "Gedetailleerde informatie over de prestaties van de computer en het systeem weergeven en afdrukken". Het gedeelte Systeem hier vertelt u welk type systeem u gebruikt en biedt ook informatie over ondersteuning voor 64-bits Windows.

Wanneer u met Windows XP werkt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu. Als in het gedeelte "Systeem" "x64 Edition" staat, kunt u veilig de 64-bits versie van Windows installeren. Download anders de gratis Windows 7 Upgrade Advisor van Microsoft en voer deze uit.

Als de computer een 32-bits versie van Windows had, is het niet mogelijk om het systeem te upgraden naar Windows 7 64 bit; een volledige herinstallatie is vereist. Daarom is het noodzakelijk:

1. Noteer alle instellingen voor internettoegang: de methode om verbinding te maken met het netwerk, IP-adres, netwerkmasker, wifi-toegang, enz., Evenals de computernaam.

2. Sla alle belangrijke bestanden en instellingen op een externe schijf of netwerkmap op.

3. Download alle benodigde stuurprogramma's (video, geluid, netwerkkaart) van de websites van de fabrikanten en sla ze op externe media op. Houd er rekening mee dat apparaatstuurprogramma's die zijn uitgebracht voor Windows x86 niet werken op 64-bits systemen.

4. De meeste 32-bits toepassingen werken op Windows 7 64 bit, maar moeten opnieuw worden geïnstalleerd. Zorg er dus voor dat u distributies en productserienummers hebt.

Windows 7 64 bit installeren

Plaats een opstartbare dvd of USB-flashstation met de opgenomen Windows-installatiebestanden in uw computer. Start uw systeem opnieuw op. Druk op het moment van opstarten van de computer op de functietoets om het BIOS te openen. De Del- en F2-toetsen worden vaker gebruikt, maar andere opties zijn ook mogelijk - F10, F11, Esc, Ctrl + Alt + Esc. Mocht er iets niet lukken, dan kun je de instructies voor het moederbord raadplegen. In het BIOS moet u de opstartprioriteit vanaf uw opstartschijf instellen: Functies opstartconfiguratie - Prioriteit opstartapparaat - Eerste opstartapparaat - CD / DVD ROM / USB-HDD (bij installatie vanaf een flashstation). Instellingen voor opstartvolgorde zijn ook te vinden in het gedeelte Geavanceerde instellingen. De naam van de sectie en menu-items kunnen enigszins afwijken van de aangegeven, afhankelijk van de BIOS-versie. Sla de instellingen op en sluit het BIOS af.

Op nieuwe computers kunt u het opstartmenu openen zonder naar het BIOS te gaan. Wanneer ingeschakeld, drukt u op F8, F9 of F12, afhankelijk van de BIOS-versie. Raadpleeg de documenten van uw moederbord als de toetsen niet werken.

Als alles correct is gedaan, verschijnt de regel Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd op het scherm. Druk op een willekeurige toets, bijvoorbeeld "Spatie". De systeeminstallatie begint en de regel Windows is bestanden aan het laden… verschijnt onder aan de monitor. Nadat u de bestanden hebt uitgepakt, ziet u Windows starten en het installatievenster van Windows 7U moet de taal en versie selecteren van het systeem dat u gaat installeren. Het programma zal u vragen de licentie te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden. Vink het vakje aan naast 'Ik accepteer de licentievoorwaarden'. Zonder dit is het onmogelijk om de installatie voort te zetten.

In dit stadium moet u een partitie selecteren om Windows te installeren. Dit is meestal Disk 0 Partition 1 System. De grootte moet minimaal 50 GB zijn. Als uw harde schijf nog niet is gepartitioneerd en minimaal 250 GB groot is, kunt u beter een andere lokale schijf maken om uw eigen bestanden op te slaan. Nadat u het aantal en de grootte van de aan te maken secties hebt bepaald, klikt u op de knop "Toepassen".

Als het systeem de harde schijf niet ziet, partitioneer deze dan zelf. Bij installatie in kant-en-klare partities doen zich meestal geen problemen voor. Daarnaast kan het helpen om over te schakelen naar de BIOS-modus van de SATA-controller van AHCI naar IDE.

Nu moet u de systeempartitie formatteren. Het installatieprogramma waarschuwt u dat alle gegevens worden vernietigd. Bevestig de opmaak. Deze fase gaat meestal heel snel, waarna de installatie begint, die 20-30 minuten duurt.

Voer uw gebruikersnaam in en wijs eventueel een wachtwoord en hint toe. Vervolgens zal Windows u vragen om het serienummer in te voeren. Als u een gelicentieerde versie installeert, vindt u deze op de verdeelkast. Deze actie kan worden uitgesteld door het selectievakje "Activeren bij verbinding met internet" uit te schakelen. Stel beveiligingsparameters in, stel uw tijdzone in, stel datum en tijd in. Als het stuurprogramma voor uw netwerkkaart aanwezig is in de distributie en de computer is verbonden met internet, zal het systeem u vragen om het type netwerk op te geven. U kunt kiezen voor Thuis, Openbaar of Werk netwerk. Ze verschillen in beveiligingsinstellingen. Dat gezegd hebbende, geeft Windows een korte beschrijving van elk van de drie opties. Dat is alles. De systeeminstallatie is voltooid.

Aanbevolen: