Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit Processor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit Processor?
Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit Processor?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit Processor?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit Processor?
Video: 32-bit vs 64-bit Computers u0026 Phones as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Stel je hebt een computer, maar er is absoluut geen documentatie voor. Dienovereenkomstig is het niet mogelijk om de meest nauwkeurige parameters van de inhoud van de vulling van de systeemeenheid te achterhalen. En u moet om de een of andere reden dringend de bitcapaciteit van de computerprocessor weten.

Belangrijkste kenmerken van de processor
Belangrijkste kenmerken van de processor

Noodzakelijk

CPU-Z-programma

instructies:

Stap 1

Er zijn veel manieren om dit te controleren. De eenvoudigste optie impliceert niet de installatie van extra programma's, maar is tegelijkertijd niet nauwkeurig genoeg. Om het te implementeren, start u eenvoudig de taakbeheerder terwijl u tegelijkertijd drie toetsen ingedrukt houdt - Ctrl + Alt + Delete in het Windows-besturingssysteem. In het geopende venster, op het tabblad "Prestaties", in de regel "CPU-gebruikschronologie" zijn er vensters - dit is het aantal processorkernen van uw computer. Als er twee of meer zijn, kunt u er 99% zeker van zijn dat de processorcapaciteit van deze computer 64 bits is, aangezien alle moderne dual-coreprocessors 64 bits zijn.

Stap 2

Maar de systeemeenheid kan behoorlijk oud zijn en gedurende lange tijd niet worden bijgewerkt, deze manier om erachter te komen dat het processorbit niet meer werkt. Raadpleeg aanvullende programma's. Voor een nauwkeuriger resultaat hebt u ten minste een paar van dergelijke softwarehulpprogramma's nodig. De eerste en vrij eenvoudig te leren - CPU-Z. Download het van de officiële site van het programma - dit kleine hulpprogramma is volledig gratis en neemt heel weinig ruimte in beslag op uw harde schijf. Installeer het, voer het uit en in het allereerste tabblad onder de naam "CPU" wordt alle informatie over uw processor weergegeven. Zoek de regel "Instructies". Daarin zie je bijvoorbeeld dit cijfer: MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64TВ Specifiek, in jouw geval, ben je alleen geïnteresseerd in de afkorting "EM64T" - het betekent dat de processorcapaciteit 64-bits is. Hetzelfde betekent "x86-64". Al het andere is 32-bits processors.

Stap 3

Een ander handig programma is AIDA64. In tegenstelling tot CPU-Z wordt het betaald, maar heeft het een proefperiode van 30 dagen. Nadat u het van de officiële website hebt gedownload, geïnstalleerd en uitgevoerd, gaat u naar het tabblad "Moederbord" en vervolgens naar het item "CPUID". De regel "Instructiesets" vertelt u over de processorbitness - 64 of 32 bits.

Aanbevolen: