Een Stuk Tekst Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Een Stuk Tekst Verplaatsen
Een Stuk Tekst Verplaatsen

Video: Een Stuk Tekst Verplaatsen

Video: Een Stuk Tekst Verplaatsen
Video: Serie 5 Office Word Les 27 Tekst kopiëren en verplaatsen 2024, Mei
Anonim

Een fragment is een doorlopend stuk tekst. Soms is het nodig om een zin of een paar zinnen naar een andere alinea te verplaatsen. Soms moet u meerdere alinea's of zelfs een hele alinea verplaatsen. In beide gevallen is het verplaatsen van de tekst niet moeilijk, u hoeft alleen de basisregels voor het gebruik van een teksteditor te kennen.

Een stuk tekst verplaatsen
Een stuk tekst verplaatsen

instructies:

Stap 1

Selecteer de tekst Allereerst moet u een fragment selecteren met de muis - door op de linkermuisknop te klikken en deze vast te houden totdat het gewenste deel van de tekst eindigt. In de veelgebruikte Word-editor zijn bijvoorbeeld twee soorten fragmenten mogelijk: inline (bestaande uit meerdere regels die achter elkaar volgen en afkomstig zijn van het begin van de regel) en lineair (inclusief een reeks van meerdere regels die kunnen beginnen en eindigen overal lijnen).

Stap 2

Versleep de tekst als u een klein stukje moet verplaatsen De eerste manier om een stuk tekst te verplaatsen is "slepen en neerzetten". Nadat u de tekst hebt geselecteerd en over het fragment zweeft, drukt u op de linkermuisknop. Er verschijnt een gestippelde cursor op het scherm. Terwijl u de knop ingedrukt houdt, verplaatst u deze naar de plaats in de tekst waar u het fragment wilt invoegen en laat u deze los.

Stap 3

Kopieer de tekst als het volume groot is of als de vereiste ruimte op andere pagina's is. Kopieer de geselecteerde tekst door met de rechtermuisknop te klikken en de gewenste opdracht te selecteren, of gebruik dezelfde opdracht door de gewenste knop op het bedieningspaneel te selecteren. Plaats de cursor op de gewenste plaats in de tekst en selecteer de opdracht "plakken". Een soortgelijke bewerking is mogelijk met de "sneltoetsen" ctrl c (kopiëren) en ctrl v (plakken). Verwijder het originele stuk tekst door het te selecteren en op de delete-toets (del) te drukken.

Stap 4

Gebruik de opdracht Knippen U kunt tekst verplaatsen door deze te knippen en te plakken waar u maar wilt. In dit geval hoeft u het niet opnieuw te zoeken, te selecteren en te verwijderen. Om dit te doen, selecteert u de tekst en selecteert u de opdracht "knippen". Gebruik de opdracht plakken om het naar een nieuwe locatie te verplaatsen.

Stap 5

Gebruik dezelfde technieken bij het verplaatsen van een stuk van het ene document naar het andere. Als u een stuk tekst naar een ander document moet verplaatsen, opent u beide documenten. Selecteer een fragment en, "haak" het met de muis, sleep het naar een andere tekst op dezelfde manier als binnen hetzelfde document, zonder de muisknop los te laten. Wanneer u de muisaanwijzer op een geminimaliseerd nieuw documentvenster plaatst, wordt het automatisch geopend. Op dezelfde manier kunt u de commando's "kopiëren", "knippen" en "plakken" gebruiken.

Aanbevolen: