Hoe Een Stuk Uit Muziek Te Knippen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuk Uit Muziek Te Knippen?
Hoe Een Stuk Uit Muziek Te Knippen?

Video: Hoe Een Stuk Uit Muziek Te Knippen?

Video: Hoe Een Stuk Uit Muziek Te Knippen?
Video: Dé TECHNIEK om AUDIO / MUZIEK te knippen voor jouw video's! 2024, Maart
Anonim

Bij het verwerken van een opname van een internetuitzending, bij het maken van een audiotrack voor een video of in het geval dat u een nieuwe beltoon voor uw telefoon nodig heeft, wordt het noodzakelijk om een fragment uit een muziekbestand te knippen. Deze eenvoudige handeling kan worden gedaan met behulp van de geluidseditor Adobe Audition.

Hoe een stuk uit muziek te knippen?
Hoe een stuk uit muziek te knippen?

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Laad het bestand in de geluidseditor met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Als de muziek, een fragment dat u als een apart bestand moet opslaan, een videosoundtrack is, laadt u het geluid in het programma met behulp van de optie Audio openen van video, die zich in hetzelfde menu bevindt.

Stap 2

Geef het fragment aan dat je gaat knippen. Plaats hiervoor de cursor aan het begin van de passage en verplaats de muis terwijl u de linkerknop naar rechts houdt en selecteer het gedeelte waarin u geïnteresseerd bent. Als het bestand te lang is, schaalt u de grafische weergave van de geluidsgolf door te klikken op de knop Horizontaal inzoomen in het zoompalet. Om weer uit te zoomen, klikt u op de knop Horizontaal uitzoomen in hetzelfde palet.

Stap 3

Kopieer en plak het geselecteerde muziekstuk in een nieuwe audiotrack. Gebruik hiervoor de optie Kopiëren naar nieuw in het menu Bewerken. De track verschijnt in het geluidseditorvenster en bevat alleen het gekopieerde muziekstuk.

Stap 4

Indien nodig kunt u aan het begin en einde van het fragment enkele seconden stilte invoegen. Om dit te doen, plaatst u de cursor helemaal aan het begin van de passage en gebruikt u de optie Stilte in het menu Genereren. Wanneer deze optie wordt gebruikt met de standaardinstellingen, wordt een seconde stilte toegevoegd aan het geluidsbestand, beginnend bij de positie van de cursor. Om een segment met een andere duur in te voegen, voert u de gewenste waarde in het veld Stiltetijd van het optie-instellingenvenster in.

Stap 5

Als het volume van het geknipte fragment u onvoldoende lijkt, bewerk het geluid dan met de filters uit de Amplitude-groep van het Effecten-menu. Alle filters in deze groep, met uitzondering van Normaliseren, bieden de mogelijkheid om een voorbeeld te bekijken van het resultaat van het toepassen van nieuwe instellingen. Met de optie Amplify / Fade kunt u de volumetoename aan het begin en de afname aan het einde van het bewerkte gedeelte aanpassen.

Stap 6

Als u het geknipte fragment niet hoeft op te slaan, maar het uit het originele bestand wilt verwijderen, selecteert u het overbodige audiosegment en past u de optie Selectie naar binnen aanpassen toe in de groep Zero Crossing van het menu Bewerken. Als u deze optie gebruikt, krijgt u een gladde naad in plaats van de verwijderde passage. Om het geselecteerde deel van het bestand te verwijderen, drukt u op de Delete-toets.

Stap 7

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om het bewerkte fragment op te slaan.

Aanbevolen: