Een Tv Instellen Die Is Aangesloten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Tv Instellen Die Is Aangesloten Op Een Computer
Een Tv Instellen Die Is Aangesloten Op Een Computer

Video: Een Tv Instellen Die Is Aangesloten Op Een Computer

Video: Een Tv Instellen Die Is Aangesloten Op Een Computer
Video: Can you use a TV as a computer monitor? 2024, April
Anonim

Veel gebruikers gebruiken moderne lcd- en plasma-tv's in plaats van monitoren. Dit verbetert de beeldkwaliteit aanzienlijk en vergroot het plezier van het kijken naar een film of gamen.

Een tv instellen die is aangesloten op een computer
Een tv instellen die is aangesloten op een computer

Het is nodig

HDMI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst de kabel waarmee de tv op de computersysteemeenheid wordt aangesloten. Voor een betere beeldkwaliteit is het beter om digitale kanalen zoals HDMI en DVI te gebruiken. Door verbinding te maken via de HDMI-poort kunt u ook een audiosignaal verzenden. Dit bespaart u de moeite om een extra kabel aan te schaffen. Sluit de tv aan op de videokaart van de computer.

Stap 2

Schakel beide apparaten in. Open het menu TV-instellingen. In dit stadium hoeft u alleen maar de poort op te geven waarmee u de verbinding hebt gemaakt als de belangrijkste signaalbron. Voer deze actie uit.

Stap 3

Wacht tot het besturingssysteem is geladen en configureer de instellingen voor de videokaart. Als u een tv gebruikt in plaats van een monitor, stelt u gewoon de juiste resolutie in. Open het Configuratiescherm en selecteer "Schermresolutie aanpassen" in het menu "Beeldscherm". Selecteer de gewenste resolutie en klik op de knop "Toepassen".

Stap 4

Als u de tv en de monitor synchroon gebruikt, moet u aanvullende instellingen maken. Open het item "Verbinden met een extern beeldscherm" in het menu "Scherm". Selecteer de hardware waarop alle applicaties in eerste instantie zullen draaien. Activeer de functie Maak dit scherm thuis. Het is beter om een monitor te kiezen als uw primaire beeldscherm.

Stap 5

Schakel nu de functie Dit scherm uitbreiden in. Klik op de grafische afbeelding van de tv en stel de juiste resolutie in. De computerconfiguratie is in dit stadium voltooid.

Stap 6

Open het tv-menu en voer gedetailleerde beeldaanpassingen uit. Pas de helderheid en het contrast aan. Vergroot of verklein het beeld, als de mogelijkheden van de tv u dit toelaten. Lijn de verversingsfrequenties van het tv-scherm en de monitor uit. Dit vermindert de belasting van de grafische kaart.

Aanbevolen: