Werken Met Perspectief In Photoshop

Inhoudsopgave:

Werken Met Perspectief In Photoshop
Werken Met Perspectief In Photoshop

Video: Werken Met Perspectief In Photoshop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Photoshop - werken met perspectief 2023, Februari
Anonim

In de versie van Adobe Photoshop CC is er een nieuwe functie "Warp Perspective", ontworpen om architecturale afbeeldingen te corrigeren. Het kan ook worden gebruikt om collages te maken van foto's die vanuit verschillende hoeken zijn genomen.

Functie
Functie

instructies:

Stap 1

Om te werken met Perspective Warp in Photoshop-voorkeuren, moet u de GPU inschakelen. Selecteer hiervoor in het menu "Bewerken" "Instellingen" en ga naar het tabblad "Prestaties".

Stap 2

Vink het menu-item "GPU gebruiken" aan en klik op de knop "Geavanceerde opties". Vink het vakje aan naast 'GPU gebruiken om de berekening te versnellen'. Klik OK.

Stap 3

Open de afbeelding in Photoshop en kies Bewerken> Perspectief verdraaien. Klik op de afbeelding en sleep de cursor om vierhoeken te maken die overeenkomen met de vlakken van het bewerkte object.

Stap 4

Gebruik hoekgrepen om de gemaakte vierhoeken zo te plaatsen dat hun randen strikt evenwijdig zijn aan de rechte lijnen van de constructie. Koppel ze aan elkaar om de hoeken te bepalen. Klik na het aanpassen van de positie op de knop "Warp".

Stap 5

Verplaats de hoekgrepen naar de gewenste positie. Ze kunnen bijvoorbeeld zo worden geplaatst dat de randen van een gebouw, vanuit een hoek gefotografeerd, gelijkmatig "overweldigen". Dit geeft het beeld een meer realistische uitstraling.

Stap 6

Houd Shift ingedrukt en klik op de rand van de quad. Het wordt recht en blijft verticaal (of horizontaal, afhankelijk van de positie) tijdens verdere bewerking. Verplaats de hoekgrepen voor nauwkeurigere aanpassingen. De rechtgemaakte randen worden geel gemarkeerd.

Stap 7

Het deelvenster Opties bevat drie knoppen die worden gebruikt om het perspectief automatisch te corrigeren: Automatisch uitlijnen nabij horizontale lijnen, Automatisch rechtzetten nabij verticale lijnen en Automatisch verticale en horizontale lijnen uitlijnen.

Stap 8

Wanneer u klaar bent met het bewerken van het object, klikt u op de knop "Perspective Warp bevestigen". Alle delen van de afbeelding die niet binnen het transformatiegebied vallen, blijven, indien mogelijk, ongewijzigd. Het grootste aantal "verliezen" bevindt zich meestal aan de randen van het beeld. U moet de afbeelding bijsnijden of de ontbrekende fragmenten aanvullen.

Populair per onderwerp