Werken Met Tekst In Photoshop

Inhoudsopgave:

Werken Met Tekst In Photoshop
Werken Met Tekst In Photoshop

Video: Werken Met Tekst In Photoshop

Video: Werken Met Tekst In Photoshop
Video: Урок 5 - Текст, свойства текста. Урок 5. Полный курс Adobe Photoshop с нуля | Graphic Hack 2024, Mei
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop biedt een uitstekende mogelijkheid om met tekst te werken. Alle opschriften kunnen naar eigen smaak worden ontworpen: kies de grootte, stijl, letterkleur, pas verschillende effecten toe. Om de inscripties origineel te laten zijn, moet u de principes van het werken met tekst kennen.

Werken met tekst in Photoshop
Werken met tekst in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw canvas in Photoshop of open een bestaande afbeelding. Selecteer de knop "Tekst" op de werkbalk of druk op de sneltoets [T] op het toetsenbord om een horizontaal label te maken. Om tekst verticaal in te voeren, selecteert u het gereedschap Verticale tekst, dit wordt aangeduid als [↓ T].

Stap 2

Standaard maakt het gereedschap Tekst een nieuwe laag waarop het label wordt ingevoerd. Wanneer u deze tool selecteert, verschijnt ook het tekstopmaakpaneel. Als we het van links naar rechts bekijken, dan is de eerste de [T]-knop met twee pijlen, deze verandert de richting van de inscriptie. Velden met vervolgkeuzelijsten volgen, met hun hulp kunt u selecteren: lettertype, kenmerken, grootte, anti-aliasingmethode. U kunt de gewenste parameters instellen voordat u de tekst invoert, of erna, maar dan moet u uw inscriptie selecteren.

Stap 3

Gebruik de volgende drie lijnknoppen om opties in te stellen voor het uitlijnen van tekst op het canvas. De editor biedt de mogelijkheid om het label uit te lijnen met de linker- en rechterrand en met het midden.

Stap 4

Om een letterkleur te selecteren, klikt u op de gevulde rechthoekknop. Dit opent een extra venster waarin u de gewenste tint op het palet kunt selecteren of uw eigen parameters kunt instellen in RGB-, CMYK-, HSB- of Lab-modus.

Stap 5

Met de knop met de letter "T" boven de boog kunt u selecteren hoe de tekst wordt vervormd. Klik erop om een nieuw dialoogvenster te openen. Selecteer in de vervolgkeuzelijst van het veld "Stijl" de gewenste optie voor het weergeven van de inscriptie: een boog, een boog, enzovoort, stel de parameters in voor het vervormen van de tekst langs de hoofdcoördinaatassen.

Stap 6

U kunt ook alle effecten die beschikbaar zijn voor een gewone afbeelding op de tekst toepassen. Open het tabblad "Stijlen" en kies een geschikte manier om de inscriptie te ontwerpen, of stel deze instellingen zelf in door met de linkermuisknop te dubbelklikken op de naam van de laag in het navigatiepaneel. In het geopende venster kunt u effecten toepassen zoals schaduw, gloed, textuur, reliëf en andere.

Aanbevolen: