Een Breuk Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Breuk Afdrukken
Een Breuk Afdrukken

Video: Een Breuk Afdrukken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Breuken herschrijven 2023, Februari
Anonim

Fractionele uitdrukkingen komen vaak voor in technische, wetenschappelijke en educatieve teksten. In de eenvoudigste gevallen kun je rondkomen met de gebruikelijke schuine streep. In het geval van "uitdrukkingen op meerdere niveaus", moet u echter extra functies van Word gebruiken.

Een eenvoudige breuk in de tekst invoegen
Een eenvoudige breuk in de tekst invoegen

Het is nodig

computer, woord

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste breuken kunnen worden afgedrukt door speciale tekens in te voegen die enkele veelvoorkomende breuken vertegenwoordigen. Selecteer hiervoor de menu-items "Symbool invoegen". Selecteer in de verschenen plaat met een reeks symbolen het teken van de gewenste breuk (als deze er is). Helaas is de lijst met beschikbare breuktekens zeer beperkt en beperkt tot de volgende waarden in standaardlettertypen:?,?,?,?,?,?,?,?,?. De set vooraf ingestelde breuken kan verschillen, afhankelijk van het lettertype dat is geselecteerd in het veld "Lettertype". Als een speciaal lettertype echter een grote keuze aan breuken biedt, betekent dit niet dat op een andere computer deze tekens op dezelfde manier worden weergegeven.

Stap 2

Het is handig om breuken opnieuw in te voeren met behulp van het speciale paneel "Eerder gebruikte symbolen".

Als de bovenstaande breuken heel vaak worden gebruikt, kunt u hier ook sneltoetscombinaties of autocorrectie-opties configureren.

Stap 3

Om een ​​breuk af te drukken, typt u de teller en vervolgens de schuine streep (/), gevolgd door de noemer van de breuk. Om zo'n breuk natuurlijker te laten lijken, selecteert u de teller, drukt u op de rechtermuisknop, selecteert u de regel "Lettertype" in het vervolgkeuzemenu en plaatst u een vinkje in het vakje met het woord "superscript". Voer een soortgelijke bewerking uit met de noemer van de breuk. Zet gewoon een vinkje voor het woord "subscript".

Stap 4

U kunt een breuk afdrukken door verticale offset en verkleining van de lettergrootte te combineren. Typ de teller en noemer van een breuk en scheid ze met een schuine streep. Selecteer nu de teller en selecteer het item "Lettertype" in het contextmenu (of hoofdmenu). Geef een lettergrootte op die ongeveer een derde kleiner is dan de vastgestelde (bijvoorbeeld 8 pt in plaats van 12 pt). Ga dan naar het tabblad "Spacing" en selecteer in de regel "Offset" de waarde "Up". De offsetwaarde kan op de standaardwaarde worden gelaten. Voer daarna een vergelijkbare procedure uit met de noemer. Alleen "Offset" moet "Down" worden geselecteerd.

Stap 5

Als het breukteken (horizontale balk) wordt gebruikt in complexe wiskundige uitdrukkingen, dan kan zo'n balk (zoals de hele uitdrukking) het beste worden afgedrukt met de formule-editor. Selecteer hiervoor achtereenvolgens de volgende menu-items: "Invoegen - Object - Microsoft-vergelijking 3.0". Daarna start de editor van wiskundige formules, waar u elke breuk kunt afdrukken. Als het object "Microsoft Equation 3.0" niet in het vervolgkeuzemenu verschijnt, was deze optie niet geïnstalleerd toen Word werd geïnstalleerd. Om dit te doen, plaatst u de schijf met het Word-programma van dezelfde versie en voert u het installatieprogramma uit. Vink het vakje Microsoft Equation 3.0 aan en na installatie komt deze functie beschikbaar. In Microsoft Word 2007 is de formule-editor al ingebouwd in de taakbalk.

Stap 6

U kunt een complexe breuk in Word op een andere manier afdrukken. Selecteer de volgende items: "Invoegen - Veld - Formule - Vgl". Selecteer nu het breukpictogram in de editor die wordt geopend.

Stap 7

U kunt een breuk afdrukken met een speciale "karakter" formule-editor. Druk hiervoor op de toetscombinatie Ctrl + F9. Typ vervolgens binnen de accolades die verschijnen: eq f (1; 2) en druk op F9. Het resultaat is één seconde, opgenomen in de klassieke, "verticale" vorm. Om de gewenste breuk te krijgen, typt u in plaats van één de teller en in plaats van twee de noemer van de breuk. Overigens kan de resulterende breuk verder worden bewerkt met een "gewone" formule-editor.

Stap 8

Als laatste redmiddel kunt u zelf het breuksymbool (horizontale balk) tekenen.Vouw hiervoor het tekenpaneel uit, selecteer het lijngereedschap en teken een geschikte horizontale lijn. Om de teller en noemer "toe te voegen" aan de resulterende regel, selecteert u in de instellingen van de optie "tekstomloop" "voor de tekst" of "achter de tekst".

Populair per onderwerp