Hoe Een Breuk In Word Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Breuk In Word Te Zetten
Hoe Een Breuk In Word Te Zetten

Video: Hoe Een Breuk In Word Te Zetten

Video: Hoe Een Breuk In Word Te Zetten
Video: Hoe kan je wiskunde typen in word? Hoe gebruik je in word de vergelijkingseditor? 2024, Mei
Anonim

Breuk is een van de elementen van formules waarvoor de Microsoft Equation-tool in de tekstverwerker bestaat. Hiermee kunt u alle complexe wiskundige of fysieke formules, vergelijkingen en andere elementen invoeren die speciale tekens bevatten.

Hoe een breuk in Word te zetten
Hoe een breuk in Word te zetten

instructies:

Stap 1

Om de Microsoft Equation-tool uit te voeren, moet u naar het adres gaan: "Insert" -> "Object", in het geopende dialoogvenster, op het eerste tabblad van de lijst, Microsoft Equation selecteren en op "OK" klikken of dubbelklikken op het geselecteerde item. Nadat u de formule-editor hebt gestart, wordt er een werkbalk voor u geopend en verschijnt er een veld voor het invoeren van een formule in de tekst: een rechthoek in een gestippeld kader. De werkbalk is verdeeld in secties, die elk een reeks actie- of uitdrukkingssymbolen bevatten. Wanneer u op een van de secties klikt, wordt een lijst met de instrumenten die zich daarin bevinden uitgevouwen. Selecteer in de lijst die wordt geopend het gewenste symbool en klik erop. Eenmaal geselecteerd, verschijnt het gespecificeerde symbool in de geselecteerde rechthoek in het document.

Stap 2

De sectie met de elementen voor het schrijven van breuken bevindt zich op de tweede regel van de werkbalk. Wanneer u de muiscursor erover beweegt, ziet u een tooltip "Fractie- en radicale sjablonen". Klik eenmaal op de sectie en vouw de lijst uit. In het vervolgkeuzemenu zijn er sjablonen voor breuken met een horizontale en een schuine streep. Onder de opties die verschijnen, kunt u degene kiezen die bij uw taak past. Klik op de gewenste optie. Na klikken, in het invoerveld dat in het document is geopend, verschijnen een breuksymbool en een spatie voor het invoeren van de teller en noemer, omlijst door een stippellijn. De standaardcursor wordt automatisch in het invoerveld voor de teller geplaatst. Vul de teller in. Naast cijfers kunt u ook wiskundige symbolen, letters of actietekens invoeren. Ze kunnen zowel via het toetsenbord als via de overeenkomstige secties van de Microsoft Equation-werkbalk worden ingevoerd. Druk na het invoeren van de teller op de TAB-toets om naar de noemer te navigeren. U kunt ook gaan door in het veld voor het invoeren van de noemer te klikken. Zodra de formule is geschreven, klikt u met de muisaanwijzer ergens in het document, de werkbalk sluit, de invoer van de breuk is voltooid. Om een breuk te bewerken, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Als u bij het openen van het menu "Invoegen" -> "Object" de Microsoft Equation-tool niet in de lijst vindt, moet u deze installeren. Voer de installatieschijf, schijfkopie of Word-distributiebestand uit. In het installatievenster dat verschijnt, selecteert u "Componenten toevoegen of verwijderen. Individuele componenten toevoegen of verwijderen "en klik op Volgende. Vink in het volgende venster het item "Geavanceerde programma-instellingen" aan. Klik volgende. Zoek in het volgende venster het lijstitem "Office Tools" en klik op het plusteken aan de linkerkant. In de uitgebreide lijst zijn we geïnteresseerd in het item "Formule-editor". Klik op het pictogram naast de "Formule-editor" en klik in het menu dat wordt geopend op "Uitvoeren vanaf mijn computer". Klik daarna op "Update" en wacht tot de installatie van het benodigde onderdeel heeft plaatsgevonden.

Aanbevolen: