Bios-instellingen Invoeren

Inhoudsopgave:

Bios-instellingen Invoeren
Bios-instellingen Invoeren

Video: Bios-instellingen Invoeren

Video: Bios RICHTIG einstellen! BIOS Einstellungen im Mainboard 2022, December
Anonim

BIOS (Basic Input Output System) - slaat alle basisinstellingen van de computer op. Dit omvat de systeemtijd, frequenties van de processor, systeembus en RAM, bedieningsmodi van verschillende apparaten die in het moederbord zijn ingebouwd, de volgorde waarin schijven worden geladen bij het opstarten van de computer en nog veel meer. Daarom is het vaak nodig om naar de BIOS-instellingen te gaan.

Bios-instellingen invoeren
Bios-instellingen invoeren

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Wanneer de computer opstart, verschijnt eerst informatie over de videokaart, de fabrikant, de hoeveelheid geïnstalleerd videogeheugen, enz. Daarna verschijnt een zelftestvenster van de computer op het scherm, waarin alle apparaten worden gecontroleerd die erop zijn aangesloten, inclusief RAM. Vervolgens ziet u op het scherm een ​​prompt om de BIOS-instellingen in te voeren. Het is belangrijk om dit moment niet te missen, want anders kunt u pas opnieuw proberen het BIOS in te gaan na een volledige herstart van de computer of na het opnieuw aanzetten.

Stap 2

De BIOS-prompt zelf kan er anders uitzien, maar geeft meestal aan op welke toets u moet drukken om de instellingen in te voeren. Standaard is dit de DEL-toets, maar er zijn andere, afhankelijk van de fabrikant van het BIOS en het moederbord. Dit kunnen F1, F12 of hele combinaties zijn, bijvoorbeeld de combinatie Ctrl + Alt + Esc. Het invoeren van het BIOS gaat vaak gepaard met informatieve berichten. U kunt bijvoorbeeld BIOS Setup of andere soortgelijke tekst op het scherm zien. Als u zo'n bericht ziet, wacht dan vijf tot tien seconden, wat nodig is om de gebruikersinterface te laden, waarna u naar het BIOS-scherm wordt gebracht.

Stap 3

Dus, nadat de prompt verschijnt, drukt u op de juiste toets, waarna u naar de BIOS-instellingen wordt geleid. Welke knop je moet indrukken lees je ook in de handleiding van je computer of moederbord.

Stap 4

Als de monitor nog niet is opgewarmd (belangrijk voor veel kathodestraalmonitoren), zie je het beeld niet op het scherm, ga dan als volgt te werk: direct na het aanzetten van de computer druk je vaak op de toets die nodig is om de BIOS. Dit zorgt ervoor dat uw pers niet verloren gaat en zal zeker werken wanneer het systeem deze actie verwacht.

Populair per onderwerp