BIOS Invoeren In Vaio

Inhoudsopgave:

BIOS Invoeren In Vaio
BIOS Invoeren In Vaio

Video: BIOS Invoeren In Vaio

Video: BIOS Invoeren In Vaio
Video: Как зайти в BIOS на ноутбуке SONY VAIO 2024, Mei
Anonim

Sony Vaio is een lijn van laptops die voldoen aan moderne eisen. Maar hoe goed een laptop ook is, hij is misschien niet perfect afgestemd op jouw gebruik. Om enkele wijzigingen aan te brengen in het I / O-systeem van apparaten, bijvoorbeeld USB of geïntegreerde videokaart, moet u het BIOS openen.

BIOS invoeren in Vaio
BIOS invoeren in Vaio

instructies:

Stap 1

BIOS-instellingen kunnen alleen worden gewijzigd nadat het systeem opnieuw is opgestart. Als u zich in een Windows-omgeving bevindt, gaat u naar het menu Start, in het venster Afsluiten klikt u op het driehoekje. Er verschijnt een lijst met acties - selecteer "Herstart". U kunt de aan/uit-knop gebruiken. Als u er gewoon op drukt en weer loslaat, gaat de laptop in de slaapstand. Houd de knop een paar seconden ingedrukt totdat de monitor wordt uitgeschakeld en schakel deze vervolgens weer in.

Stap 2

Er zijn twee manieren om BIOS-instellingen in te voeren op Sony Vaio-laptops. Druk, afhankelijk van de BIOS-versie, op F2 of F3 voordat u het besturingssysteem laadt. Soms heeft de laptop geen tijd om het signaal van de toets te verwerken, dus u kunt proberen deze meerdere keren in te drukken. Als u geen tijd heeft, Windows is geladen, start u uw computer opnieuw op en probeert u de bovenstaande tips opnieuw.

Stap 3

Als je alles goed doet, gaat er een blauw venster met witte letters open. Dit is het BIOS. Hier kunt u de opstartvolgorde van de media instellen, het netwerk, geluids- en videokaarten configureren, USB-functies. Als u een apparaat moet in- of uitschakelen, gebruikt u de waarden Uitgeschakeld en Ingeschakeld.

Stap 4

Het is mogelijk om de kloksnelheid van de processor en de snelheid van de harde schijf op nieuwere modellen te verhogen. Maar als het verkeerd is geconfigureerd, bestaat de kans dat de laptop stopt met opstarten vanwege een hardwarefout. Dan wordt het noodzakelijk om alle BIOS-instellingen uit te schakelen. Met deze vragen kunt u dus beter contact opnemen met een professional.

Stap 5

Als u een besturingssysteem installeert, stelt u het eerste medium in om op te starten op het medium waarop u installeert (dvd-rom of USB-stick) om op te starten. Na de eerste keer opnieuw opstarten, stelt u in om opnieuw vanaf de harde schijf te starten.

Stap 6

U moet het BIOS verlaten in het Save & Exit Setup-item of door op de F10-toets te drukken. Wanneer een venster verschijnt waarin uw intentie om de wijzigingen op te slaan wordt bevestigd, drukt u op Y - als u akkoord gaat, N - als dat niet het geval is.

Aanbevolen: