Tekst Invoeren Voor Vertaling

Inhoudsopgave:

Tekst Invoeren Voor Vertaling
Tekst Invoeren Voor Vertaling

Video: Tekst Invoeren Voor Vertaling

Video: Vertaling van teksten door www.deepl.com 2022, December
Anonim

Met de ontwikkeling van moderne technologieën is het veel gemakkelijker geworden om tekst van de ene taal naar de andere te vertalen. Het volstaat om een ​​van de internetdiensten te gebruiken die dergelijke diensten online aanbieden.

Tekst invoeren voor vertaling
Tekst invoeren voor vertaling

Het is nodig

  • - toegang tot internet;
  • - online vertaler.

instructies:

Stap 1

Open een van de bekende zoekmachines zoals Google of Yandex. Typ in de zoekbalk: "vertaler" of "online vertaler". U ziet een lijst met online vertalers die in realtime werken. Onder hen kunnen er bronnen zijn op de volgende adressen: translate.google.ru, http://www.translate.ru, http://radugaslov.ru/promt.htm, http://www. ru.all-biz.info / translate / en anderen.

Stap 2

Open een online vertaler, al dergelijke programma's werken volgens hetzelfde principe. In het venster ziet u twee kleine vensters: een voor de brontekst en een voor het resultaat van het werk.

Stap 3

Kopieer de tekst die u wilt vertalen naar het klembord en plak deze vervolgens met behulp van de contextmenu-opties in het bronveld. Let op de knoppen voor het selecteren van de gewenste taal.

Stap 4

Markeer de brontaal van uw tekst en de taal waarnaar u wilt vertalen. Klik vervolgens op de knop "Vertalen". De tekst wordt over een paar seconden in een andere taal vertaald.

Stap 5

Verdeel de oorspronkelijke complexe tekst in eenvoudige zinnen voordat u gaat vertalen. Dit zal het resultaat van het werk van de online vertaler dichter bij het meest nauwkeurige brengen. Vanwege de eigenaardigheden van elke afzonderlijke taal, vertalen deze diensten complexe vormen niet altijd correct.

Stap 6

Als u een internetpagina volledig moet vertalen, voert u (kopieer en plak) het adres van deze pagina in het brontekstveld in en klikt u op de knop "Vertalen".

Stap 7

Als het resultaat u om welke reden dan ook niet bevredigt (onzin, niet alle woorden zijn vertaald, enz.), probeer dan een andere vergelijkbare service.

Stap 8

Biedt de mogelijkheid om afzonderlijke tekstfragmenten en MS Word 2010 te vertalen. Open eerst het bestand dat u nodig hebt. Ga vervolgens naar het tabblad "Review", in de groep "Taal", selecteer de optie "Vertaling" en volg de aanwijzingen van het contextmenu van het programma.

Populair per onderwerp