BIOS Invoeren In Acer

Inhoudsopgave:

BIOS Invoeren In Acer
BIOS Invoeren In Acer

Video: BIOS Invoeren In Acer

Video: BIOS Invoeren In Acer
Video: Универсальный способ входа в BIOS на ноутбуке c UEFI / Вход в биос на Acer Aspire 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot stationaire computers, waarin slechts twee of drie sleutels worden gebruikt om het BIOS te openen, en de juiste sleutel met brute kracht kan worden gevonden, is bij laptops alles een beetje anders. Elk model kan verschillende sleutels gebruiken. En de brute force-methode is hier niet de beste optie, omdat het veel tijd kan kosten. En frequente reboots zullen de laptop niet ten goede komen. Daarom is het de moeite waard om elk geval afzonderlijk te bekijken.

BIOS invoeren in Acer
BIOS invoeren in Acer

Noodzakelijk

Phoenix-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

De toets om naar het BIOS-menu te gaan moet direct na het aanzetten van de laptop worden ingedrukt, zodra het beginscherm verschijnt. Dit duurt ongeveer twee, drie seconden voordat het besturingssysteem begint te laden. Als u deze tijd niet haalt, moet u de computer opnieuw opstarten.

Stap 2

Voor veel Acer-laptopmodellen wordt de Esc-toets gebruikt om het BIOS te openen, iets minder vaak - Del. Er zijn ook situaties waarin u meerdere toetsen tegelijk moet indrukken. De combinatie Ctrl + Alt + Esc kom je vaak tegen, op oudere modellen kun je proberen Ctrl + Alt + S te gebruiken. Als u een reeks F-toetsen neemt, zijn de meest gebruikte F1 of F2.

Stap 3

Als deze toetscombinaties je niet hebben geholpen, probeer dan de handleiding van de laptop goed door te nemen. Het zou een lijst met sleutels moeten bevatten om verschillende modi van laptopinstellingen in te voeren. Als je geen instructies hebt, kun je naar de website van de fabrikant van het draagbare apparaat gaan en het daar downloaden, of direct op de website bekijken.

Stap 4

Mocht u desondanks de juiste toetsencombinatie niet kunnen vinden, dan kunt u het anders doen. Ga rechtstreeks vanaf uw bureaublad naar BIOS. Hier zijn veel verschillende hulpprogramma's voor. Bovendien kunt u niet alleen de benodigde instellingen invoeren, maar ook wijzigen, en deze worden opgeslagen.

Stap 5

Download een klein hulpprogramma van internet genaamd Phoenix, dat helemaal gratis is. Pak het archief uit in een willekeurige map. Daarna zult u verschillende bestanden hebben, inclusief helpinformatie over de mogelijkheden van het hulpprogramma. Het is niet nodig om het programma te installeren.

Stap 6

Zoek SETUP. COM in de lijst met uitgepakte bestanden. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het contextmenu. Daarna hebt u toegang tot de BIOS-menu-instellingen. Werken in het hulpprogrammavenster verschilt niet van werken in het BIOS zelf. Vergeet niet om uw instellingen op te slaan nadat u alle opties heeft geselecteerd.

Aanbevolen: