Voetnoten Toevoegen

Inhoudsopgave:

Voetnoten Toevoegen
Voetnoten Toevoegen

Video: Voetnoten Toevoegen

Video: Voetnoten maken in Word 2022, December
Anonim

Bij het opstellen van verschillende rapporten, scripties, diplomascripties, wetenschappelijke papers, wordt het noodzakelijk om voetnoten te plaatsen. De Microsoft Word-teksteditor biedt zijn gebruikers deze mogelijkheid.

Voetnoten toevoegen
Voetnoten toevoegen

Hoe maak je een gewone voetnoot?

Iemand komt een gewone voetnoot tegen wanneer hij tijdens het lezen van een boek een dunne lijn aan het einde van de pagina ziet, en daaronder in kleine lettertjes, tekst gemarkeerd met cijfers, sterretjes, kleine Latijnse letter "i" en andere symbolen. Deze teksten bevatten bibliografische referenties, verduidelijkingen, definities van concepten, links naar toepassingen. Om zo'n link onderaan de pagina te plaatsen, kunt u de volgende methoden gebruiken.

Methode 1. Plaats de knipperende cursor aan het einde van het woord of de zin waaraan u een voetnoot wilt verankeren. Zoek daarna bovenaan het editorvenster in de opdrachtregel de categorie "Links". Klik erop, u ziet het veld "Voetnoten". Selecteer Voetnoot invoegen. Op de plaats waar de cursor is geplaatst, verschijnt een nummer, dat aan het einde van de pagina wordt gedupliceerd. Vul hier de voetnoottekst in. Druk op Enter.

Methode 2. U kunt sneller een voetnoot maken door sneltoetsen te gebruiken. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op "Alt" + "Ctrl" + "F", met de Engelse toetsenbordindeling, nadat u de cursor op de gewenste plaats in de tekst hebt geplaatst. Voer uw voetnoottekst onder aan de pagina in. Voetnoten worden door het programma genummerd en als u er een of meer verwijdert, verandert deze automatisch.

Als de editor de aanduiding van voetnoten in Arabische cijfers heeft ingesteld en u deze moet wijzigen in andere tekens, volgt u deze stappen. Klik in het menu "Referenties" in het veld "Voetnoten" op de aanwijzer met een pijl in de rechterbenedenhoek, er wordt een dialoogvenster geopend. Selecteer hier in het veld "Formaat" de juiste tekens. Klik op Toepassen en plakken.

Hoe maak je een eindnoot?

Om voetnoten aan het einde van het hele document te maken, gebruikt u een speciale functie die zich in het menu van de knop "Links" op de opdrachtregel bevindt. Nadat de cursussen op de juiste plaats zijn ingesteld, klikt u op de knop "Eindnoot invoegen", het programma zal de cursor naar het einde van het document verplaatsen en de mogelijkheid bieden om tekst in te voeren. Eindnoten worden op dezelfde manier gesymboliseerd als voor eindnoten in het dialoogvenster.

U kunt ook sneltoetsen gebruiken om een ​​eindlink te maken door tegelijkertijd op Alt + Ctrl + D op uw toetsenbord te drukken.

Als u een plaats in de tekst wilt vinden waaraan een voetnoot is gekoppeld, beweegt u de cursor eroverheen en gebruikt u de opdracht "Voetnoten weergeven" in het veld "Voetnoten". Deze functie is ook handig voor de redacteur om de juiste plaatsing van voetnoten te controleren.

Als u een link moet verwijderen, moet u het symbool selecteren dat de link aangeeft en op Delete of Backspace drukken.

Populair per onderwerp