Voetnoten Invoegen In Word

Inhoudsopgave:

Voetnoten Invoegen In Word
Voetnoten Invoegen In Word
Anonim

Als er tekst in het document staat die extra uitleg nodig heeft, dan is dit gemarkeerd met een genummerde link, waarmee de bijbehorende uitleg onderaan de pagina te vinden is. Dergelijke uitleg wordt gewoonlijk 'voetnoten' genoemd, in tegenstelling tot 'eindnoten', die aan het einde van het document worden geplaatst in plaats van op de huidige pagina. De Microsoft Word-tekstverwerker heeft ingebouwde tools waarmee u gemakkelijk beide soorten voetnoten kunt maken.

Voetnoten invoegen in Word
Voetnoten invoegen in Word

instructies:

Stap 1

Laad het gewenste document in Word en zorg ervoor dat de editor in de modus "paginalay-out" werkt. U kunt naar deze modus overschakelen door op het bijbehorende pictogram in de rechterbenedenhoek van het programmavenster te klikken.

Stap 2

Plaats de cursor op de plaats van de documenttekst waar je de link naar de verklarende tekst (voetnoot) wilt plaatsen en ga naar het tabblad "Links" in het tekstverwerkermenu. Klik in de groep met opdrachten "Voetnoten" op de grootste knop - "Voetnoot invoegen". Word plaatst een genummerde link waar u opgeeft, maakt een voettekst onderaan de pagina, plaatst hetzelfde nummer daar en verplaatst het invoegpunt. U hoeft alleen maar de tekst van de uitleg te typen en deze vervolgens terug te brengen naar de tekst om door te gaan met typen of de volgende voetnoot aan te geven. In plaats van een knop in het menu, kunt u de sneltoets alt="Image" + CTRL + F gebruiken om een gewone voetnoot te maken.

Stap 3

Als u een eindnoot moet invoegen, moet u op vrijwel dezelfde manier handelen: plaats de cursor aan het einde van het stuk tekst dat uitleg nodig heeft en ga naar het tabblad "Voetnoten" in het menu. Het enige verschil is de knop waarop u moet klikken in de opdrachtgroep Voetnoot invoegen - in dit geval moet dit de knop zijn met het label Eindnoot invoegen. In dit geval zal de editor geen kop- en voettekst maken op de laatste pagina, maar een horizontale scheidingslijn toevoegen na de laatste regel - alle eindnoten die u opgeeft, worden erna geplaatst. Er is ook een sneltoetscombinatie voor het invoegen van een eindnoot - CTRL + alt="Image" + D.

Stap 4

Merk op dat de nummeringsstijl voor voetnoten en eindnoten zal verschillen. Als gewone voetnoten worden gemarkeerd met gewone cijfers, dan worden eindnoten gemarkeerd met Romeinse cijfers. U kunt de nummeringsstijlen wijzigen door op het kleine vierkante pictogram rechts van het label Voetnoten op het tabblad Verwijzingen te klikken. Dit opent een extra venster met een set instellingen voor zowel eindnoten als gewone voetnoten. Nadat u de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, vergeet dan niet op de knop Toepassen te klikken om Word de bestaande koppelingen te laten hernummeren volgens uw wijzigingen.

Aanbevolen: