Voetnoten Plaatsen

Inhoudsopgave:

Voetnoten Plaatsen
Voetnoten Plaatsen

Video: Voetnoten Plaatsen

Video: Voetnoten Plaatsen
Video: Voetnoten maken in Word 2024, April
Anonim

Bij het citeren van werken van auteurs en andere literaire bronnen is het erg belangrijk om te weten hoe je op professionele wijze voetnoten in een teksteditor kunt plaatsen, in overeenstemming met de geaccepteerde normen voor het ontwerp van officiële documenten en publicaties zoals een samenvatting, term en proefschrift, proefschrift, boeken, tijdschriften.

Voetnoten plaatsen
Voetnoten plaatsen

Noodzakelijk

tekstverwerker

instructies:

Stap 1

Ga naar een populaire teksteditor zoals "Word" 2007, die standaard bij Microsoft Office wordt geleverd. Maak het open. Typ of plak de voorbereide tekst in de editor. Plaats uw muiscursor helemaal aan het einde van de gewenste quote.

Stap 2

Zoek het tabblad Links in het midden van de bovenste menubalk. Ga naar deze sectie. Er verschijnt een kleine keuzelijst voor je. Selecteer Voetnoot invoegen. Klik met de muis op het label of druk tegelijkertijd op het toetsenbord op de volgende combinatie van knoppen - "Alt + Ctrl + F". Daarna voegt de teksteditor een professionele voetnoot toe aan het einde van de huidige pagina.

Stap 3

Nou, hoe zet je voetnoten aan het einde van het hele document, vraag je. Heel eenvoudig, klik gewoon op het aangrenzende label "Eindnoot invoegen" of druk tegelijkertijd op "Alt + Ctrl + D". Daarna verschijnt uw voetnoot aan het einde van het hele tekstdocument. U kunt ook navigeren en al uw voetnoten (vorige en volgende) bekijken door simpelweg de opties Volgende voetnoot en Toon voetnoten te selecteren.

Stap 4

Om voetnoten in uw document in te voegen, hoeft u geen gelicentieerd Microsoft Office-pakket met de Word-teksteditor aan te schaffen. U kunt zijn gratis analoog gebruiken - de editor "AbiWord", die wordt gedistribueerd onder de gratis GPL-licentie. Download AbiWord en klik gewoon op Invoegen en vervolgens op Voetnoot.

Aanbevolen: