Hoe Voetnoten Op Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Voetnoten Op Te Maken
Hoe Voetnoten Op Te Maken

Video: Hoe Voetnoten Op Te Maken

Video: Hoe Voetnoten Op Te Maken
Video: Voetnoten maken in Word 2024, April
Anonim

Een voetnoot is een manier om informatie in de hoofdtekst op te maken en te verduidelijken. Daarin kun je de historische, wetenschappelijke, politieke of andere rechtvaardiging voor een bepaalde uitspraak, positie, gebeurtenis aangeven. Met teksteditors kunt u twee soorten voetnoten ontwerpen: aan het einde van de pagina en aan het einde van het document.

Hoe voetnoten op te maken
Hoe voetnoten op te maken

instructies:

Stap 1

Klik op de cursor waar het woord dat door de voetnoot wordt uitgelegd, zal staan. Klik in de werkbalk op het tabblad Verwijzingen en klik op de groep Voetnoten.

Stap 2

Selecteer het type voetnoot: eindnoten of paginavoetnoten. Specificeer het formaat van de voetnoten (Romeinse of Arabische cijfers, andere symbolen).

Stap 3

Stel in hetzelfde menu in vanaf welk nummer het tellen van voetnoten zal beginnen en hoe het zal worden uitgevoerd - opnieuw voor elke sectie of voor het hele document.

Stap 4

Klik op de knop "Invoegen" om de instellingen op te slaan. Er verschijnt een nummer naast de knipperende cursor - het voetnootnummer - en onderaan de pagina (of document, afhankelijk van de geselecteerde instellingen) zal er een horizontale lijn zijn met hetzelfde nummer. Voer in het veld rechts van het nummer uw linktekst in.

Aanbevolen: