Hoe De Reden Voor De Bevriezing Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Reden Voor De Bevriezing Te Achterhalen?
Hoe De Reden Voor De Bevriezing Te Achterhalen?

Video: Hoe De Reden Voor De Bevriezing Te Achterhalen?

Video: Hoe De Reden Voor De Bevriezing Te Achterhalen?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, Mei
Anonim

Een moderne computer is een zeer complex apparaat, dat uit veel verschillende onderdelen bestaat. Het werk van een pc hangt niet alleen af van de hoogwaardige montage, maar ook van de juiste werking van de software. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de computer vastloopt.

Hoe de reden voor de bevriezing te achterhalen?
Hoe de reden voor de bevriezing te achterhalen?

Het is nodig

  • - een computer met een vooraf geïnstalleerd Windows OS-systeem;
  • - systeemhulpprogramma's;
  • - antivirussoftwarepakket.

instructies:

Stap 1

Als uw computer regelmatig vastloopt, let dan op de temperatuur en de gezondheid van het koelsysteem. Als de computerkoeler met tussenpozen werkt, wordt de automatische bescherming van de computer geactiveerd, waardoor de frequentie van de processor, die aan oververhitting lijdt, drastisch wordt verminderd. Na een tijdje wordt de computer uitgeschakeld in de noodmodus. Onderzoek de ventilator. Als het goed werkt, maak het systeem dan stofvrij met perslucht. Installeer indien nodig een extra koeler.

Stap 2

Als uw computer regelmatig vastloopt, controleert u de stabiliteit van de geheugenmodules. Door defecten in deze modules vertraagt de informatieverwerking. Er is ook de mogelijkheid van oververhitting van het geheugen. Demonteer de computer, controleer het temperatuurregime door simpelweg het modulaire compartiment aan te raken. Als de temperatuur hoog is, moet u extra ventilatieopeningen installeren. Informeer naar het type en de fabrikant van het geïnstalleerde geheugen. Mogelijk moet u een andere, snellere module kopen.

Stap 3

Luister naar de harde schijf. Als u vreemde geluiden of klikken hoort, is de harde schijf defect. Computer bevriest in dit geval worden verklaard door dode sectoren die niet toegankelijk zijn. Als gevolg hiervan is er bij het formatteren van de schijf met NTFS een lage toegangssnelheid tot het opstartgebied bij het starten van het werk, het periodiek starten van hulpprogramma's voor scanservices en andere problemen. Met FAT-opmaak is er gewoon een "blue screen of death".

Stap 4

Als er geen problemen worden gevonden in de werking van de harde schijf, het geheugen en het koelsysteem, let dan op het BIOS, waarvan de onjuiste configuratie een onstabiele werking van de computer kan veroorzaken. De fabrikant voert meestal een generieke BIOS-instelling uit die mogelijk niet optimaal is voor een bepaalde computer. Configureer het opnieuw op basis van de machinegegevens om ervoor te zorgen dat uw computer in alle modi zo efficiënt mogelijk presteert.

Aanbevolen: