Zelf Windows 7 Opnieuw Installeren

Zelf Windows 7 Opnieuw Installeren
Zelf Windows 7 Opnieuw Installeren

Video: Zelf Windows 7 Opnieuw Installeren

Video: WINDOWS 7 - How to Re-Install Windows 7 in 99 Seconds 2022, December
Anonim

Windows 7 is een van de beste besturingssystemen van vandaag, het heeft een gebruiksvriendelijke interface en verbeterde prestaties. Nieuwe functies in Windows 7 zijn onder meer het herstelsysteem, waarmee u het hele systeem snel opnieuw kunt installeren.

Zelf Windows 7 opnieuw installeren
Zelf Windows 7 opnieuw installeren

Open het menu Start van het besturingssysteem, typ Recovery in de zoekbalk en druk op Enter. Als gevolg hiervan wordt het venster Systeemherstel geopend. Volg de link Geavanceerde herstelmethoden. Het volgende venster biedt u twee opties:

- Gebruik een systeemkopie die u eerder hebt gemaakt om uw computer te herstellen - met deze optie kunt u het systeem herstellen vanaf een eerder gemaakte afbeelding. In dit geval worden al uw gegevens en programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, hersteld vanaf deze afbeelding.

- Windows opnieuw installeren (Windows-installatieschijf vereist) - Deze optie zorgt voor een volledige herinstallatie van het volledige besturingssysteem. In dit geval moet de beschikbare informatie op de computer worden hersteld vanaf back-ups en moeten de programma's opnieuw worden geïnstalleerd.

Selecteer de tweede optie om de herinstallatieprocedure te starten. U wordt gevraagd een reservekopie te maken van de gegevens die op uw computer beschikbaar zijn. Klik op de knop Nu incasseren en selecteer de media waar de informatie zal worden vastgelegd. Klik in het volgende venster op de knop Opnieuw opstarten om uw computer opnieuw op te starten.

Selecteer in het venster Opties voor systeemherstel de invoermethode via het toetsenbord en klik op Volgende. Bevestig vervolgens de start van het herstel door op Ja te klikken. Plaats de installatieschijf van Windows 7 in het station en klik op de knop Ja. Het installatieproces duurt enkele minuten. Als u uw account wilt beschermen, voert u het wachtwoord in het bijbehorende venster in en klikt u op Volgende. Selecteer in het volgende venster Aanbevolen instellingen gebruiken, stel vervolgens uw tijdzone in en klik nogmaals op Volgende. Selecteer aan het einde van de installatie het type netwerk dat u gaat gebruiken (Thuisnetwerk, Werknetwerk of Openbaar netwerk).

Hiermee is de herinstallatie van het besturingssysteem voltooid. Na voltooiing wordt u gevraagd om gegevens van een eerder gemaakte back-up te herstellen. Als u deze procedure wilt uitvoeren, klikt u op de knop Mijn bestanden herstellen.

Wanneer u het besturingssysteem op deze manier opnieuw installeert, wordt de voorheen bestaande Windows-map verplaatst naar de map Windows.old. Deze map kan handig zijn als u het systeem naar de vorige staat wilt terugzetten (voordat u het opnieuw installeert). Daarnaast bevat het gegevens (zoals documenten of foto's) die in de vorige versie van het systeem waren opgeslagen. Als u deze map niet meer nodig heeft, kunt u deze verwijderen en zo ruimte op uw harde schijf vrijmaken.

Om de map Windows.old te verwijderen, kunt u de service Schijfopruiming gebruiken, in het venster waarvan u het selectievakje Vorige Windows-installaties moet aanvinken. Om Schijfopruiming uit te voeren, opent u de eigenschappen van station C (of het station waarop Windows 7 is geïnstalleerd), gaat u naar het tabblad Algemeen en klikt u op de knop Schijfopruiming.

Populair per onderwerp