Zelf Windows XP Installeren In

Inhoudsopgave:

Zelf Windows XP Installeren In
Zelf Windows XP Installeren In

Video: Zelf Windows XP Installeren In

Video: Zelf Windows XP Installeren In
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, Mei
Anonim

In de regel betekent het kopen van een nieuwe computer ofwel de afwezigheid van een besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd, ofwel de aanwezigheid van gratis FreeDOS of Linux. Deze besturingssystemen zijn niet erg geschikt voor het dagelijkse werk, dus het wordt noodzakelijk om een bepaalde versie van Windows op de computer te installeren. Windows XP is een beproefd besturingssysteem dat voldoet aan 95% van de behoeften van thuisgebruikers. Bovendien verbruikt het weinig systeembronnen in vergelijking met Windows 7.

Zelf Windows XP installeren
Zelf Windows XP installeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - schijf met Windows XP

instructies:

Stap 1

Laat de computer eerst opstarten vanaf de cd/dvd. Ga hiervoor naar het BIOS van je computer. Nadat u de computer hebt aangezet, drukt u continu op Del of F2 en zoekt u vervolgens het Boot-submenu of iets dergelijks in het BIOS en selecteert u het cd-/dvd-station als het eerste opstartapparaat. Sluit het BIOS af en sla de wijzigingen op (meestal hoeft u alleen op de F10-toets te drukken om dit te doen).

Stap 2

Plaats de Windows XP-schijf in het station. Na het laden wordt u gevraagd of u vanaf schijf wilt opstarten. Druk op een willekeurige toets om door te gaan met opstarten. Wanneer Windows Setup alle noodzakelijke stappen voltooit om de computer voor te bereiden, wordt u gevraagd om met de installatie te beginnen.

Stap 3

Verdeel vóór de installatie de harde schijf in 2 partities, het wordt aanbevolen om ongeveer 30% van de HDD-ruimte te gebruiken voor Windows en programma's, de rest is voor gebruikersgegevens (films, saves, documenten, softwaredistributies, enz.). Om te splitsen, verwijdert u alle eerder gemaakte secties met de D-toets en maakt u nieuwe van de gewenste grootte door op de C-toets te drukken.

Stap 4

Daarna kunt u de installatie starten door de C-schijf te selecteren en op Enter te drukken. Formatteer partitie C in de snelle modus (u moet NTFS-formattering selecteren). Na het kopiëren van de bestanden en het opnieuw opstarten van de computer, begint de tweede fase van de installatie, waarin u de licentiesleutel moet invoeren en vervolgens de tijdzone, computernaam en netwerkinstellingen moet opgeven.

Stap 5

Geef aan het einde van de installatie uw accountnaam op en activeer het systeem. Als er geen internet is, kan dit worden gedaan door de technische ondersteuning van Microsoft te bellen, wat direct wordt aangegeven op het activeringsscherm. Als u internet heeft, klikt u gewoon op de knop "Activeren via internet", Windows voert alle benodigde acties automatisch uit.

Stap 6

Installeer nu alle benodigde stuurprogramma's vanaf de schijven die bij uw computer zijn geleverd en Windows is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: