De Harde Schijf Correct Formatteren

De Harde Schijf Correct Formatteren
De Harde Schijf Correct Formatteren

Video: De Harde Schijf Correct Formatteren

Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2022, December
Anonim

Wanneer u een harde schijf formatteert, worden absoluut alle gegevens ervan verwijderd. En dat geldt niet alleen voor uw foto's, documenten en andere waardevolle bestanden, maar ook voor virussen. Bij een bijzonder schadelijk virus dat antivirusprogramma's niet op de schijf kunnen vinden, helpt formatteren.

Een harde schijf formatteren?
Een harde schijf formatteren?

In sommige gevallen, wanneer andere maatregelen niet helpen, helpt formatteren. Als de harde schijf bijvoorbeeld traag wordt, worden gegevens langzaam van de schijf naar een ander medium gekopieerd, enz. Formatteren helpt ook om virussen volledig te verwijderen, omdat alle gegevens op de schijf worden volledig gewist. Bovendien is een correcte herinstallatie van het besturingssysteem niet compleet zonder deze procedure.

Hoe formatteer je je harde schijf? Om deze actie uit te voeren, zijn er veel programma's waarmee u ook andere bewerkingen met de schijf kunt uitvoeren, bijvoorbeeld defragmentatie, enz. Maar in de meeste gevallen is de standaardtool van Windows zelf voldoende.

Om de gewenste partitie van de harde schijf te formatteren, opent u "Deze computer", selecteert u de lokale schijf, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Formatteren" in de lijst. Maar sla eerst alle belangrijke gegevens uit deze sectie op, want ze worden bijna permanent verwijderd! Er wordt een venster met opmaakopties geopend. Overweeg deze opties.

Capaciteit. Toont de totale capaciteit van de geselecteerde partitie. In dit geval kan de parameter niet worden gewijzigd.

Bestandssysteem. Een manier om gegevens te ordenen en te indexeren. In een notendop, het bestandssysteem beïnvloedt de grootte van de bestandsnaam en de maximale grootte van het bestand zelf. Gewoonlijk wordt NTFS standaard gedefinieerd voor harde schijven, FAT32 voor flashstations en andere geheugenkaarten, enz.

Clustergrootte. Deze parameter specificeert de minimale hoeveelheid schijfruimte die wordt gebruikt om het bestand op te slaan. Met andere woorden, als u van plan bent om kleine bestanden op het medium op te slaan, dan moet de clustergrootte klein zijn, maar als de bestanden veel ruimte in beslag nemen, moet de clustergrootte worden vergroot. Bovendien heeft de grootte van het cluster invloed op de snelheid van het apparaat, maar met deze toename neemt het resourceverbruik toe.

Volume label. Standaard is dit veld leeg. Als u wilt dat de partitie niet "Local Disk (D:)", maar bijvoorbeeld "Cinema (D:)" heet, voert u in deze regel het woord "Cinema" in.

Snelle opmaak (de inhoudsopgave wissen). Als u het vinkje weghaalt, wordt de schijf volledig geformatteerd, wordt gezocht naar beschadigde sectoren (indien aanwezig) en wordt niet alleen de inhoudsopgave gewist (in dit geval worden nieuwe bestanden direct over de oude geschreven). Volledig formatteren duurt natuurlijk veel langer.

Nadat u de gewenste opties hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Start" en bevestigt u de opmaak.

Populair per onderwerp