Uitpakken Uit Archief Winrar

Inhoudsopgave:

Uitpakken Uit Archief Winrar
Uitpakken Uit Archief Winrar

Video: Uitpakken Uit Archief Winrar

Video: winrar inpakken uitpakken. 2022, December
Anonim

WinRAR is een archiveringsprogramma dat is gemaakt en voortdurend wordt ontwikkeld door de inspanningen van de makers van het rar-formaat. Naast de "native" rar-extensie, kan de applicatie zip-, 7z-, arj-, iso-, cab-, gzip-, tar- en andere bestanden lezen, dus het installeren van deze archiver in uw besturingssysteem kan het beschikbare arsenaal aan tools voor werken met bestanden.

Uitpakken uit archief winrar
Uitpakken uit archief winrar

instructies:

Stap 1

Start WinRAR en navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de toepassing naar de map met het rar-bestand dat u nodig hebt. Zoek dit bestand in het rechterdeelvenster en verdere acties hebben verschillende opties.

Stap 2

Als u het archief volledig wilt uitpakken, selecteert u het in het rechterdeelvenster van de toepassing en klikt u op de knop met het label "Uitpakken" in de rij met pictogrammen boven de lijst met mappen en bestanden. Als gevolg hiervan wordt een venster geopend waarin u het adres moet opgeven voor het uitpakken van de inhoud van het archief en, indien nodig, de instellingen voor het gedrag van de archiver moet instellen in gevallen waarin het nodig wordt om bestaande bestanden te overschrijven en wanneer beschadigde bestanden worden gevonden. Er zijn andere opties voor de extractiebewerking in het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op dit bestand klikt.

Stap 3

Als u niet alle archiefbestanden wilt uitpakken, maar slechts één of een specifieke groep, dubbelklik dan op het vereiste rar-bestand in het rechterdeelvenster van de toepassing. In hetzelfde paneel zal het programma de inhoud van het archief weergeven - selecteer de benodigde bestanden en sleep ze met de muis naar het bureaublad of naar een map die geopend is in Verkenner. U kunt ook dezelfde Check Out-knop gebruiken.

Stap 4

Tijdens de installatie brengt WinRAR wijzigingen aan in het Windows-systeemregister, waardoor het mogelijk wordt om zijn functies in Verkenner te gebruiken. Daarom is het niet nodig om de archiver te starten en deze te gebruiken om naar het gewenste bestand te zoeken - klik gewoon met de rechtermuisknop op het bestand in Verkenner of op het bureaublad en selecteer de gewenste optie om het archief uit te pakken vanuit het contextmenu. Een van hen geeft de opdracht om bestanden uit te pakken naar dezelfde map, de andere naar een speciaal gemaakte map en de derde opdracht om de inhoud van het archief in het WinRAR-venster weer te geven.

Populair per onderwerp