Een ISO-archief Uitpakken

Inhoudsopgave:

Een ISO-archief Uitpakken
Een ISO-archief Uitpakken

Video: Een ISO-archief Uitpakken

Video: iso master 2022, December
Anonim

Het iso-formaat wordt gebruikt om een ​​schijfkopie op te slaan en verschilt van gewone archieven doordat het een veel nauwkeurigere kopie van de originele gegevens creëert. Het slaat niet alleen de bestanden zelf op, maar ook het bestandssysteem van de bronmedia (cd- of dvd-schijf, diskette, flashstation, harde schijf, enz.). Hiermee kunt u de originele schijf bijna volledig herstellen vanaf de iso-image. In principe is dit formaat bedoeld voor het opslaan van afbeeldingen van optische media.

Een ISO-archief uitpakken
Een ISO-archief uitpakken

instructies:

Stap 1

Gebruik een eenvoudige archiver als u alleen de bestanden wilt uitpakken die in het iso-bestand zijn opgeslagen en niet de originele schijf met maximale nauwkeurigheid opnieuw wilt maken. De meeste moderne archiveringsprogramma's kunnen met dit formaat werken. Als u bijvoorbeeld het WinRAR-archiefprogramma hebt geïnstalleerd, moet u op dezelfde manier handelen als bij het werken met gewone archieven. Nadat u het vereiste iso-bestand hebt gevonden met Verkenner, klikt u er met de rechtermuisknop op en in het contextmenu ziet u ten minste drie items die verschillende opties bieden om bestanden uit dit archief te extraheren. U kunt dubbelklikken op het bestand en WinRAR toont u de inhoud van de schijfkopie zonder deze uit het iso-bestand te extraheren.

Stap 2

Gebruik een emulatorprogramma als u niet alleen bestanden wilt extraheren, maar ook de originele schijf met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid wilt simuleren. Hiermee kunt u een dergelijk iso-archief gebruiken, evenals de optische schijf, waarvan de afbeelding het bevat. Nadat bijvoorbeeld een bronschijfkopie is gemaakt, wordt het schijfmenu automatisch gestart, net als wanneer het in een schijflezer zou zijn geplaatst. Programma's die voor dergelijk werk met iso-schijven zijn ontworpen, zijn gemakkelijk te vinden op internet in zowel betaalde als gratis versies. Het Daemon Tools Lite-programma kan bijvoorbeeld gratis worden gedownload van de website van de fabrikant via een directe lin

Stap 3

Na installatie zal Daemon Tools Lite met standaardinstellingen één virtueel apparaat maken voor het lezen van bestanden die schijfkopieën bevatten. Om een ​​kopie van de originele schijf van uw iso-bestand te koppelen, klikt u met de rechtermuisknop op het emulatorpictogram in het systeemvak en vouwt u het gedeelte "Virtuele cd / dvd-rom" uit. Beweeg de cursor over de regel die begint met de woorden "Drive 0", selecteer het item "Mount image" in de vervolgkeuzelijst. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u het vereiste iso-bestand op uw computer moet zoeken en op de knop "Openen" moet klikken.

Populair per onderwerp