Een Archief Uitpakken

Inhoudsopgave:

Een Archief Uitpakken
Een Archief Uitpakken

Video: Een Archief Uitpakken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Zip bestanden downloaden en uitpakken 2023, Februari
Anonim

"Hoe een archief uitpakken?" - deze vraag wordt gesteld door mensen die gearchiveerde bestanden van internet hebben gedownload, of het nu muziek, foto's of documenten zijn. Sommige gebruikers kunnen het archiefbestand niet openen en weten niet hoe ze het archief moeten uitpakken, omdat ze geen archiveringsprogramma op hun computer hebben geïnstalleerd.

Een archief uitpakken
Een archief uitpakken

Het is nodig

WinRAR- of 7z-programma

instructies:

Stap 1

Om het archief te openen of uit te pakken, hebt u een archiveringsprogramma nodig. De twee meest populaire programma's die gecomprimeerde bestanden kunnen decomprimeren, worden WinRAR en 7z genoemd.

Na het installeren van WinRAR of 7z, zullen de ingepakte archiefbestanden de snelkoppeling wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het archief en u ziet in het contextmenu "Uitpakken" of "Uitpakken", evenals "Uitpakken naar huidige map". In de Engelse versie van deze programma's wordt het uitpakken van archieven "Extract" en "Extract to" genoemd.

Als u op "Uitpakken naar huidige map" klikt, wordt het archief direct uitgepakt naar de map waarin het zich bevindt. Alle bestanden en mappen die het archief bevat, bevinden zich dus in de map waarin het archief is geschreven. In sommige versies van WinRAR wordt deze knop "Opslaan in huidige map" genoemd.

Als u op "Uitpakken" klikt, geeft het programma u de keuze uit het pad waar u het archief moet uitpakken. U kunt een lege nieuwe map maken en het archief daar uitpakken om geen bestanden te verliezen en ze te mixen met andere soortgelijke bestanden die al op de computer zijn opgenomen.

Er is een andere manier om bestanden uit te pakken. Deze methode is handig, want als u niet het hele archief moet uitpakken, maar slechts een deel ervan, is het beter om deze techniek te gebruiken. U opent het archief zoals elk ander bestand en sleept de bestanden die u nodig heeft naar een voor u geschikte map, net zoals u gewone bestanden van map naar map op uw computer sleept.

Populair per onderwerp