Hoe Mp3 Naar Wave Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Mp3 Naar Wave Te Converteren
Hoe Mp3 Naar Wave Te Converteren

Video: Hoe Mp3 Naar Wave Te Converteren

Video: How to Convert MP3 to WAV File Format Using VLC Media Player on Windows 10? 2022, November
Anonim

Hoe mp3 naar wav te converteren of omgekeerd? De mensheid probeert een min of meer perfecte standaard te creëren, maar dit leidt uiteindelijk vaak tot meer concurrentie. Zo is het ook op computergebied - er zijn veel mogelijkheden die parallel worden gebruikt, waardoor het leven ingewikkelder wordt. Het omzetten van gegevens naar het gewenste formaat lost dit probleem gedeeltelijk op.

Hoe mp3 naar wave te converteren
Hoe mp3 naar wave te converteren

algemene informatie

Conversie betekent het transcoderen van bestanden naar andere formaten, zodat ze door geschikte programma's kunnen worden gelezen. Dit fenomeen is ontstaan ​​doordat er veel manieren zijn om informatie te presenteren. Bijzonder is dat, afhankelijk van de formaten die bij het proces betrokken zijn, een deel van de gegevens verloren kan gaan. Er zijn veel manieren en mogelijkheden om deze taak te volbrengen. De software die hiermee omgaat, kan in de regel niet alleen helpen bij het converteren van het mp3-bestand naar wav, maar ook een aantal andere problemen oplossen. Opgemerkt moet worden dat ze mogelijk gratis zijn. Er is geen significant verschil in de kwaliteit van hun werk. Maar betaalde programma's zijn in de regel volwaardige complexe sets, die, naast het werken met audio-opnames, extra brede functionaliteit hebben die buiten het bestek van ons artikel valt. Laten we het hebben over specifieke convertertoepassingen.

WAV (of WAVE) is eigenlijk het eerste volwaardige audioformaat met een goede geluidskwaliteit. Het is vele jaren geleden ontwikkeld door gezamenlijke inspanningen van Microsoft en IBM. Dit formaat wordt soms zelfs "Audio voor Windows" genoemd omdat het een standaard is voor het opslaan van audio voor een traditionele Windows-desktopcomputer. De volledige naam is Wave Audio File Format. De korte naam is afgeleid van het Engelse woord wave ("wave"). De eigenaardigheid van dit formaat van de gedigitaliseerde audiostream is de afwezigheid van compressie. WAV-bestanden nemen te veel ruimte in beslag, maar ze zijn ideaal voor het opslaan van bestanden van hoge kwaliteit in hun oorspronkelijke vorm.

WinLAME

Het is een gratis programma met een interface in wizard-stijl. Hiermee kunt u stap voor stap en zonder werkervaring audio-opnames coderen. Naast het beantwoorden van de vraag hoe mp3 naar wav moet worden geconverteerd, helpt het ook met de volgende aanwijzingen: Ondersteunt AAC-, FLAC-, OGG Vorbis-, VOC-, WMA-, WAV-, AIFF-formaten. Kan batchverwerking van bestanden uitvoeren. Helpt bij het verkrijgen van audio-opnamen van cd's. Dankzij de coderingsinstellingen kun je werken aan de snelheid en kwaliteit van bestandsconversie en, indien gewenst, het uiteindelijke volume van het muziekdocument selecteren. Er worden optimale werkalgoritmen gebruikt, die een goede verwerking van records mogelijk maken.

Gratis Studio

Beeld
Beeld

Dit is al een heel pakket aan multimediaprogramma's. Het heeft 41 toepassingen. Maar voor ons is er maar één van belang in het kader van de vraag hoe mp3 naar wave te converteren: Free Audio Converter. Deze applicatie kan gemakkelijk een breed scala aan audioformaten hercoderen. Bovendien ondersteunt dit programma de modus voor batchverwerking van bestanden en heeft het ingebouwde voorinstellingen, evenals een editor voor het wijzigen van reeds ingestelde parameters. Dit stelt ons in staat om het meest nauwkeurige resultaat (bitrate, etc.) mogelijk te maken.

Populair per onderwerp