Hoe Muziek Naar Mp3-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Naar Mp3-formaat Te Converteren
Hoe Muziek Naar Mp3-formaat Te Converteren

Video: Hoe Muziek Naar Mp3-formaat Te Converteren

Video: Hoe Muziek Naar Mp3-formaat Te Converteren
Video: Liedje naar mp3 converteren 2024, Mei
Anonim

Het mp3-formaat is een van de handigste formaten om naar muziek te luisteren. Zonder uitzondering ondersteunen alle spelers dit specifieke formaat, omdat je hiermee audiotracks kunt comprimeren met vrijwel geen kwaliteitsverlies. U kunt zowel naar mp3 converteren om het formaat van een audiobestand te wijzigen als om een cd te digitaliseren. Om muziek naar mp3-formaat te converteren, moet je een paar eenvoudige stappen volgen.

Hoe muziek naar mp3-formaat te converteren
Hoe muziek naar mp3-formaat te converteren

instructies:

Stap 1

Als u een gelicentieerde audioschijf wilt converteren, hoeft u alleen de tracks te digitaliseren met Windows Media Player. Plaats de cd in uw computer en gebruik vervolgens Windows Media Player om de audiotracks naar mp3-indeling te converteren. U kunt ook andere programma's gebruiken, zoals bijvoorbeeld AudioGrabber. In tegenstelling tot Windows Media Player kun je met deze programma's tracks converteren naar mp3 met een hogere bitrate dan 128.

Stap 2

Om tracks van wav, mp4, aac en andere naar mp3-formaat te converteren, heb je een audio-editor nodig. Het biedt de beste compressiekwaliteit en stelt je ook in staat om handmatig de bitsnelheid in te stellen waarin je de mp3 wilt opslaan. Enkele van de beste editors zijn Sony Sound Forge en Adobe Audition. Download en installeer een van deze muziekeditors.

Stap 3

Start de editor en open het audiobestand ermee. U kunt het volume ook verhogen met behulp van het normalisatie-effect, of de frequentieplaatsing in de track wijzigen met behulp van de grafische equalizer. Nadat u klaar bent met het verwerken van de track, klikt u op "Bestand" en slaat u de track op in mp3-indeling. Om dit te doen, selecteert u bij het opslaan van een audiobestand mp3 in de lijst met indelingen, specificeert u de bitsnelheid en klikt u vervolgens op "ok".

Aanbevolen: