Hoe Flac Naar Mp3 Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Flac Naar Mp3 Te Converteren
Hoe Flac Naar Mp3 Te Converteren

Video: Hoe Flac Naar Mp3 Te Converteren

Video: Hoe converteer ik FLAC naar AIFF (Mac) 2022, November
Anonim

Het relatief recente FLAC-audioformaat is een van de meest populaire omdat het de hoogste geluidskwaliteit heeft. Maar de belangrijkste nadelen worden als vrij groot beschouwd en het feit dat sommige apparaten (mobiele apparaten of huishoudelijke spelers) dit niet ondersteunen. Daarom moet u, om naar het bronmateriaal te luisteren, het FLAC-formaat naar MP3 converteren. Dit kan met verschillende eenvoudige methoden, die echter, afhankelijk van het gebruikte programma en de aanwezigheid van bijbehorende componenten van het originele FLAC-bestand, verschillende resultaten kunnen geven.

Hoe flac naar mp3 te converteren
Hoe flac naar mp3 te converteren

Hoe FLAC naar MP3 te converteren: eenvoudigste manieren en mogelijke problemen

Tegenwoordig kunt u bijna elke softwaretool gebruiken waarmee u kunt converteren tussen audio- en videoformaten. U kunt zich ook wenden tot online services, maar deze worden nu niet overwogen. Het grootste probleem dat een gebruiker kan tegenkomen bij het gebruik van een eenvoudige flac naar MP3-converter is echter dat een heel FLAC-bestand eenvoudig naar hetzelfde bestand wordt geconverteerd, maar met een MP3-extensie, hoewel het origineel meer dan één, een paar audiobestanden bevat. sporen. Niettemin kunnen dergelijke programma's worden gebruikt voor snelle conversie. Als u een uitsplitsing per spoor moet maken, kunt u niet zonder speciale hulpprogramma's. Sommigen van hen zijn vrij moeilijk te leren, dus verder zullen we stilstaan ​​​​bij die programma's die zelfs een onvoorbereide gebruiker die niet bijzonder thuis is in de processen van het converteren of verwerken van audio gemakkelijk aankan.

Beeld
Beeld

Hoe FLAC naar MP3 te converteren met audioconverters en -editors

Laten we eens kijken naar de eenvoudigste stappen aan de hand van het voorbeeld van conversieprogramma's en audio-editors. Ze werken volgens hetzelfde principe. Hoe FLAC naar MP3 te converteren? U hoeft alleen het bronbestand in het juiste programma te openen en vervolgens de conversie in de converter in te stellen met de instelling van het MP3-uitvoerformaat en de opslaglocatie, de gewenste bitsnelheid, enz.

In audio-editors zoals Adobe Audition lijken de stappen erg op elkaar, maar als het gaat om het converteren van FLAC naar MP3, komt het conversieproces op het volgende neer: je moet het originele object opnieuw opslaan met het doel-MP3-formaat ingesteld. Zoals u al kunt begrijpen, zijn dergelijke acties niet erg handig. Bovendien zal het tijdens het afspelen onmogelijk zijn om tussen tracks in de speler te schakelen (tenminste in software, althans in "hardware").

Beeld
Beeld

Hulpprogramma's gebruiken met een spoorstoring

En hoe zet u FLAC om naar MP3 op zo'n manier dat het oorspronkelijke bestand wordt opgesplitst in afzonderlijke audiotracks? De meeste experts raden aan om meer geavanceerde converters of toepassingen voor audio- en videoverwerking te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld "VideoMASTER" of Movavi zijn. Maar er zijn ook valkuilen hier. Om samen met het origineel in FLAC-formaat te splitsen, moet u een speciaal CUE-informatiebestand gebruiken (meestal Image + cue genoemd wanneer het wordt gedownload). Als er zo'n toevoeging is, zal het programma aanbieden om het bronbestand automatisch in tracks te splitsen, waarna er alleen nog extra parameters moeten worden ingesteld. Een even eenvoudige oplossing voor de vraag hoe FLAC naar MP3 moet worden geconverteerd, is om een ​​van de krachtigste converters van onze tijd te gebruiken, MediaHuman Audio Converter genaamd, waarbij het conversieproces bijna het eenvoudigste en snelste is. Nogmaals, splitsen is alleen mogelijk per CUE-component.

Populair per onderwerp