Een Tekening Afdrukken Vanuit AutoCAD

Inhoudsopgave:

Een Tekening Afdrukken Vanuit AutoCAD
Een Tekening Afdrukken Vanuit AutoCAD

Video: Een Tekening Afdrukken Vanuit AutoCAD

Video: AutoCAD Instellingen om tekeningen te printen 2022, December
Anonim

AutoCAD is tegenwoordig een van de toonaangevende programma's op het gebied van het maken van tekeningen en driedimensionaal modelleren. De mogelijkheden op dit gebied zijn bijna eindeloos. Daarin kun je tekeningen van elke complexiteit maken, van een primitieve noot tot het meest complexe mechanisme. Vaak is het resultaat van elk werk een tekening gedrukt op papier van een bepaald formaat. Dus wat is de juiste manier om een ​​tekening in AutoCAD af te drukken?

Een tekening afdrukken vanuit AutoCAD
Een tekening afdrukken vanuit AutoCAD

Het is nodig

AutoCAD-software en een werkende printer

instructies:

Stap 1

Met een kant-en-klare tekening drukken we op de knop "MENU" in de linkerbovenhoek, beginnend bij de negende versie van het programma, dit wordt aangegeven door een grote, rode letter "A". Selecteer vervolgens het item "PRINT", een venster met afdrukparameters verschijnt voor ons. Hetzelfde venster kan worden opgeroepen door op de sneltoets "CTRL + P" te drukken.

Stap 2

In de paragraaf "Printer / plotter" vinden we de naam van uw aangesloten printer.

Stap 3

In de paragraaf "Formaat" kiezen we het formaat dat bij ons past, of het nu A3, A4 of een ander is, afhankelijk van de grootte van de tekening zelf.

Stap 4

In de paragraaf "Afdrukgebied" krijgen we de keuze uit verschillende soorten afdrukgebied, deze moeten in meer detail worden beschouwd:

Randen - bij het kiezen van dit type past het programma het formaat van de tekening maximaal aan op het door ons gekozen bladformaat.

Frame - we selecteren handmatig het gebied dat we nodig hebben met de muis.

Scherm - bij dit type afdrukken drukt het programma het deel van de tekening af dat zich momenteel in het zichtbare deel van het scherm bevindt.

Stap 5

In de rechterbenedenhoek van het venster met afdrukparameters staat een pijl, als u erop klikt, worden aanvullende instellingen geopend. Ze kunnen worden gebruikt om de oriëntatie en kwaliteit van de tekening aan te passen.

Nog een belangrijk punt: als er in uw tekening lijnen van verschillende dikte worden gebruikt, moet u onderaan het werkgebied op de knop "lijnen weergeven in overeenstemming met gewichten" drukken.

Stap 6

En tot slot drukken we op de knop in het afdrukparametersvenster "APPLY TO SHEET" en "OK"

Populair per onderwerp