Hoe De Diagonaal Van De Monitor Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Diagonaal Van De Monitor Te Achterhalen?
Hoe De Diagonaal Van De Monitor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Diagonaal Van De Monitor Te Achterhalen?

Video: Hoe je stap voor stap een schattige computer tekent, schattige dingen 2022, December
Anonim

Op het niveau van eenvoudige alledaagse communicatie kunnen de afmetingen van de monitor worden gekarakteriseerd zonder onnodige ingewikkeldheden: groot, medium, klein. Maar soms moet je de diagonaal van de monitor weten. Het wordt helaas niet in de gebruikelijke centimeters gemeten, maar in inches.

Hoe de diagonaal van de monitor te achterhalen?
Hoe de diagonaal van de monitor te achterhalen?

instructies:

Stap 1

De eerste manier om de diagonaal van de monitor te achterhalen is de eenvoudigste en meest logische - door de documentatie van uw monitor te bekijken. Elke bonafide fabrikant vermeldt alle noodzakelijke kenmerken van de apparatuur in het paspoort en brengt de juiste markering op de verpakking aan.

Stap 2

Als om wat voor reden dan ook de documentatie voor uw monitor niet beschikbaar is, bekijk dan uw monitor vanuit verschillende hoeken. De fabrikant plaatst informatie over de apparatuur vaak op informatiestickers. Ze bevinden zich meestal op de achterkant van de monitor.

Stap 3

Als u geen stickers of identificatietekens op de monitorbehuizing kunt vinden, wapen u dan met een liniaal of meetlint. Meet de diagonaal van je monitor. De diagonaal wordt gemeten in de richting van de linker benedenhoek naar de rechterbovenhoek (of omgekeerd). Zet de resulterende maat om in inches - deel het aantal centimeters door 2, 4. Als resultaat krijg je de grootte van je monitor in inches.

Stap 4

Gemiddeld ziet de verhouding van de diagonaal in centimeters en in inches er als volgt uit: - 33,5 centimeter = 14 inch; - 35 centimeter = 15 inch; - 40,5 centimeter = 17 inch; - 47,5 centimeter = 20 inch; - 50,3 centimeter = 21 inch.

Stap 5

Voor monitoren met verschillende afmetingen worden verschillende schermresoluties aanbevolen. Als je een andere resolutie voor je scherm wilt instellen, gebruik dan de mogelijkheden van het systeem. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad dat vrij is van bestanden en mappen en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6

Ga in het geopende dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" naar het tabblad "Opties". Gebruik in het gedeelte "Schermresolutie" de schuifregelaar om de gewenste waarde in te stellen en klik op "Toepassen". Het systeem laat u zien hoe de elementen eruitzien in de nieuwe resolutie. Als u tevreden bent met het resultaat, bevestigt u uw keuze. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Populair per onderwerp