Hoe De Diagonaal Te Meten

Inhoudsopgave:

Hoe De Diagonaal Te Meten
Hoe De Diagonaal Te Meten

Video: Hoe De Diagonaal Te Meten

Video: Hoe De Diagonaal Te Meten
Video: havovwo_klas1_12_7 Diagonalen 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak wordt de grootte van een tv- of monitorscherm aangegeven door de lengte van de diagonaal - hierdoor kunt u de grootte met slechts één cijfer aangeven. Het gebeurde zo dat dit aantal het vaakst wordt uitgedrukt in inches, die niet worden gebruikt in de meeste landen die het metrische systeem van metingen hebben aangenomen. Ook in Rusland wordt lengte gemeten in centimeters, maar schermformaten worden nog steeds uitgedrukt in inches.

Hoe de diagonaal te meten
Hoe de diagonaal te meten

instructies:

Stap 1

Als je ook je schoolleraar geloofde, de diagonaal van een rechthoek is het segment tussen de tegenoverliggende hoeken, dat door het midden van de figuur gaat. Meet dit gedeelte van het rechthoekige scherm van uw monitor of tv. Het gereedschap kan een centimeter, meetliniaal, meter of ander gereedschap bij de hand zijn dat kan worden gebruikt zonder angst om het oppervlak van de beeldbuis of matrix te beschadigen.

Stap 2

En als je je van school ook de stelling van Pythagoras herinnerde, dan kun je nog lastiger doen - meet de lengte en breedte in plaats van de diagonaal en bereken de vereiste waarde door de wortel te extraheren uit de kwadratensom van de verkregen waarden. Soms heeft het gebruik van deze methode de voorkeur, omdat het de veiligheid van het oppervlak van de buis of matrix garandeert.

Stap 3

Het getal dat in de vorige stappen is verkregen, moet worden geconverteerd naar inches. Meestal zijn dit de eenheden die de schermgrootte aangeven, dus het is zeer waarschijnlijk dat u deze in deze eenheden nodig hebt. Elke inch bevat ongeveer 2,54 cm, dus deel de lengte van de diagonaal gemeten in centimeters door deze waarde.

Stap 4

Het is zinvol om alleen metingen uit te voeren als er geen eenvoudigere methoden beschikbaar zijn. Zo vind je bijna altijd op een toestel met een scherm een markering waarin een van de cijfers de diagonale maat aangeeft. Als bijvoorbeeld SyncMaster 2232BW op de monitor wordt aangegeven, geven de eerste twee cijfers in de numerieke aanduiding de grootte van de diagonaal in inches aan. Als u de diagonaal in centimeters wilt weten, voert u de tegenovergestelde wiskundige bewerking uit die in de vorige stap is toegepast - vermenigvuldig 22 met 2, 54.

Stap 5

De diagonaal van het beeldscherm door de cijfers in zijn naam kan worden bepaald zonder zelfs maar de zaak te onderzoeken. Als de computer is ingeschakeld en het besturingssysteem correct is geconfigureerd, kunt u de volledige naam en cijfers zien door de weergave-instellingen te openen. In Windows 7 en Vista klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie". De volledige naam van de monitor vindt u in de regel "Scherm" van het geopende venster.

Aanbevolen: