Hoe Cellen In Excel Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Excel Te Combineren
Hoe Cellen In Excel Te Combineren

Video: Hoe Cellen In Excel Te Combineren

Video: Hoe Cellen In Excel Te Combineren
Video: Excel: cellen vergroten, samenvoegen u0026 splitsen 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Excel is een programma dat speciaal is gemaakt voor het werken met tabellen in elektronische vorm. De mogelijkheden zijn breed genoeg. Met deze spreadsheet-editor kunt u verschillende tabellen maken, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

ex-bontboom
ex-bontboom

Basiselementen van een Excel-spreadsheet

Zo ziet een schone lei van Excel eruit:

ex-bontboom
ex-bontboom

Het bestaat uit kolommen en rijen, en zij op hun beurt weer uit cellen. Kolommen worden aangeduid met letters en rijen met cijfers. Een cel kan inactief en actief zijn als de cursor erin staat. Een cel heeft een adres dat een rijnummer en een kolomnummer bevat. Dit adres wordt weergegeven in het veld in de linkerbovenhoek onder het bedieningspaneel.

ex-bontboom
ex-bontboom

Om een tabel te maken, moet u het vereiste aantal kolommen en lijnen met de muis omcirkelen en de tabel omlijnen met behulp van de functie "Randen".

ex-bontboom
ex-bontboom

De benodigde waarden worden in de kop ingevoerd, de regels zijn genummerd. De eenvoudigste tabel ziet er als volgt uit:

ex-bontboom
ex-bontboom

Het is geschikt om rekening te houden met de eenvoudigste waarden, het totale bedrag te berekenen en andere elementaire acties. Vaker is het nodig om zeer complexe structuren samen te stellen, waarin een groot aantal elementen en waarden zijn. Hierdoor ontstaat de noodzaak om verschillende gebieden te combineren. Dit kan op verschillende manieren.

Cellen samenvoegen met behulp van het contextmenu

Als u bijvoorbeeld enkele cellen in de tabelkop met elkaar moet combineren, kunt u dit doen. U moet het gebied selecteren dat u wilt combineren, er met de rechtermuisknop op klikken. Er zou een contextmenu moeten verschijnen. Daarin moet u de regel "Cellen opmaken" selecteren.

ex-bontboom
ex-bontboom

Vervolgens wordt het tabblad "Uitlijning" geopend, er wordt een vinkje geplaatst voor het item "cellen samenvoegen".

cellen samenvoegen
cellen samenvoegen
cellen samenvoegen
cellen samenvoegen

Op dezelfde plaats worden de parameters voor het uitlijnen van de inhoud van het gebied onmiddellijk geselecteerd en wordt op de knop "OK" gedrukt. De volgende waarschuwing verschijnt:

ex-bontboom
ex-bontboom

Er is niets mis mee, je hoeft alleen de inhoud opnieuw te typen. Maar het is beter om eerst het gecombineerde gebied te vormen en het vervolgens met inhoud te vullen. Dan hoef je geen nutteloos werk te doen. Er is dus één grote cel in de kop waarin u de gewenste waarden kunt invoeren.

ex-bontboom
ex-bontboom

Je kunt ook met een kolom doen. Tekst kan verticaal worden uitgelijnd en geschreven.

cellen samenvoegen
cellen samenvoegen

Cellen samenvoegen met behulp van het configuratiescherm

Om de cellen van de tabel te combineren met behulp van het hoofdmenu van het programma, moet u het pictogram met de letter "a" op het tabblad "Home" vinden, erop klikken.

cellen samenvoegen
cellen samenvoegen

Er verschijnt een submenu, daarin moet u het item "Samenvoegen en in het midden plaatsen" selecteren.

cellen samenvoegen
cellen samenvoegen

Er verschijnt opnieuw een waarschuwing dat de informatie alleen in de meest linkse cel blijft staan. Deze methode is veel eenvoudiger dan de eerste, maar wordt meestal minder vaak gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk, omdat het doel van een onbekende knop niet zo duidelijk is voor een eenvoudige gebruiker.

Als de tabel al een samengevoegd gebied van een geschikt formaat heeft, kan dit gebied naar een nieuwe locatie worden gekopieerd. De beschreven methoden zijn beschikbaar voor gebruikers met elk kennisniveau. Er zijn complexere methoden, ze liggen binnen de macht van zelfverzekerde pc-gebruikers en specialisten.

andere methodes

1. U kunt het opgegeven gebied combineren met de formule "= CONCATENATE (" text1 "; A2;" "; A3;" text2 "; A4;" text3 ")". Met zo'n record kunt u tekst uit verschillende cellen combineren zonder deze opnieuw te typen. Sinds de 2016-versie van Excel wordt de formule "CONCEPT" gebruikt.

samenvoegen
samenvoegen

2. U kunt tekst uit verschillende gebieden combineren in één met behulp van de "&"-operator. Om dit te doen, wordt in de cel waar het eindresultaat zal zijn, een formule van de vorm gemaakt: "= (waarde1 & waarde2 & waarde3)" enzovoort.

cellen samenvoegen
cellen samenvoegen

3. De taak kan worden uitgevoerd met behulp van macro's. Open hiervoor de Visual Basic for Application (VBA) -editor met de toetsen Alt + F11 en schrijf er een nieuwe macro in om de vereiste waarden te combineren. Maar dit is de moeilijkste optie en het is geschikt voor specialisten. Een gewone gebruiker kan een van de vorige opties gebruiken.

Aanbevolen: